x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Laura Georgescu, la DNA. Şefa CNA a fost pusă sub acuzare de procurorii anticorupţie

Laura Georgescu, la DNA. Şefa CNA a fost pusă sub acuzare de procurorii anticorupţie

de Veronica Micu    |    05 Sep 2014   •   10:07
Laura Georgescu, la DNA. Şefa CNA a fost pusă sub acuzare de procurorii anticorupţie

Preşedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, s-a prezentat astăzi la DNA în dosarul de corupţie de la CNA.

"Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect (...) pentru infracţiunea de abuz în serviciu", a declarat Laura Georgescu la ieşirea din sediul CNA. Laura Georgescu a spus că i s-au comunicat drepturile şi că trebuie să depună într-un anumit termen probe.

"Am două aspecte (acuzaţiile aduse de procurori - n.r.), faptul că între retragerea iniţială a licenţei (n.r. - televiziunii controlate de Gheorghe Ştefan) şi datul înapoi nu am mai dispus nici un control. Nu au cum să înţeleagă că nu mai ai ce controla când licenţa ţi-a fost retrasă. Şi (...) cumva că eu am determinat schimbarea votului colegilor mei", a spus şefa CNA.

Georgescu a negat că s-ar fi făcut intervenţii politice. "Nici vorbă. Dacă făceam aşa ceva, votam eu, nu rămâneam absolut consecventă primului vot. O să vedem. (...) Nu sunt om politic (...), sunt jurnalist şi m-aş bucura ca speţa să rămână un studiu de caz", a mai spus preşedintele CNA.

Ieri, procurorii anticorupţie au trimis-o în judecată pe Narcisa Iorga, membră a CNA, sub acuzaţia de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid, în dosarul în care mai este urmărit penal şi deputatul PSD Viorel Hrebenciuc.

"Ulterior datei de 17 septembrie 2013, dată la care Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis retragerea licenţei audiovizuale pentru un post TV, suspecta Narcisa-Clementina Iorga, membru al CNA, a îndrumat persoana care controla societatea comercială deţinătoare a postului de televiziune respectiv să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care postul TV respectiv intenţiona să o formuleze", a informat DNA într-un comunicat.

"În acest context, printre oamenii politici nominalizaţi de Narcisa Iorga s-a numărat şi parlamentarul Hrebenciuc Viorel. Ca urmare a indicaţiilor primite de la Iorga Narcisa, persoana respectivă i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul CNA ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv", se mai arată în comunicat.

Narcisa Iorga, membră a Consiliului Naţional al Audiovizualului, a declarat joi la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie că nu a încălcat niciodată Legea audiovizualului şi nici altă lege.

"Vreau să vă asigur că nu pot să dau niciun fel de detaliu legat despre acest stadiu (n.r. - al anchetei) şi să vă asigur, de asemenea, că am fost întotdeauna pentru aplicarea legii, nu pentru abaterea de la lege. (...) Nu am încălcat niciodată Legea audiovizualului şi nici o altă lege a ţării", a afirmat Iorga, conform Agerpres. Ea a refuzat să dea alte detalii, menţionând că este o anchetă care se derulează şi că în timpul acesteia vor fi aduse probe şi de o parte şi de alta.

Procurorii DNA au început urmărirea penală şi pe numele deputatului Viorel Hrebenciuc, membru în Comitetul Executiv Naţional al PSD, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid.

"La cererea unei persoane care, direct sau indirect, prin intermediul membrilor familiei sale sau al apropiaţilor, controlează o societate comercială deţinătoare a unui post de televiziune, deputatul Viorel Hrebenciuc s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv", informa un comunicat al DNA remis ieri.

Procurorii arată că în realizarea acestor demersuri Viorel Hrebenciuc s-a folosit de influenţa şi autoritatea pe care le deţine în calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte.

×