x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Laura Georgescu, preşedinte CNA, şi-a delegat dreptul de semnătură vicepreşedintelui instituţiei

Laura Georgescu, preşedinte CNA, şi-a delegat dreptul de semnătură vicepreşedintelui instituţiei

12 Noi 2015   •   14:21
Laura Georgescu, preşedinte CNA, şi-a delegat dreptul de semnătură vicepreşedintelui instituţiei

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, şi-a delegat joi dreptul de semnătură lui Răsvan Popescu, vicepreşedintele CNA.

"Personal, am luat în calcul şi o demisie, chiar dacă am conştiinţa faptului că nu am făcut nimic ilegal, însă această decizie va veni atunci când instituţiile abilitate vor demonstra că am încălcat voit, premeditat şi cu bună ştiinţă legea. Deocamdată pot afirma cu tărie că toată viaţa m-am raportat la lege. Inclusiv în această instituţie, atunci când a trebuit să luăm decizii. Îmi asum anumite carenţe, anumite întâmplări contextuale, mai puţin fericite, provocate, nepremeditat, pentru care îmi cer, din nou, scuze dumneavoastră şi tuturor angajaţilor CNA. Pentru că orice explicaţii suplimentare date de mine, fie ar putea cădea în derizoriu, fie ar putea fi reinterpretate în fel şi chip, mă opresc la a afirma faptul că deleg, fără nicio rezervă, dreptul de semnătură colegului meu Răsvan Popescu, cu dorinţa ca CNA să funcţioneze, repet, în condiţii de normalitate şi performanţă", a afirmat joi Laura Georgescu.

Ea a spus că va reveni asupra acestei decizii doar dacă instituţii ale statului îi vor cere.

"De un an şi jumătate nu am purtat cu niciunul dintre colegii mei vreo discuţie pe tema dosarului în care sunt acuzată de abuz în serviciu şi nu am angajat în niciun fel instituţia, punându-mă la dispoziţia organelor abilitate doar în calitate de persoană fizică", a arătat Laura Georgescu.

Răsvan Popescu a precizat că decizia semnată de Laura Georgescu va fi afişată la avizier, dar că statele de salarizare vor fi semnate în continuare de ordonatorul principal de credite.

Dorina Rusu a subliniat că de când a devenit membru CNA aşteaptă demisia Laurei Georgescu.

"De la început când am venit în instituţie, am crezut că doamna Georgescu trebuie să îşi dea demisia, aşa cred şi acum. Cred că ce spune dânsa legat de chestiunile de justiţie pot fi adevărate sau nu, însă faptul că există o plângere trebuie să demisioneze. (...) Dânsa este principalul vinovat pentru care este instituţia în starea în care este. (...) Este o instituţie pur şi simplu destructurată, sigur, fiecare dintre noi are partea lui de vină, dar cel care conduce instituţia este principalul vinovat pentru care nu funcţionează instituţia. (...) Eu voi continua demersurile către Parlament pentru ca doamna Georgescu să fie demisă", a spus Rusu.

Şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului de marţi a fost întreruptă de mai multe ori, o parte dintre membrii CNA semnând deja pe o listă pentru ca şefa forului, Laura Georgescu, să demisioneze din funcţie.

În sala de şedinţe a CNA şi pe hol sunt lipite de marţi afişe cu mesaje precum: "Parlament, nu uita, scapă-ne de Laura!", "Demisia!", "Cine-i judecat penal nu poate judeca moral!".

×
Subiecte în articol: laura georgescu laura georgescu cna cna