x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Laurenţiu Mironescu, audiat la DNA.

Laurenţiu Mironescu, audiat la DNA.

09 Iun 2011   •   11:10

Fostul secretar general al Ministerului de Interne Laurentiu Mironescu a fost adus la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiat in dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanta. In acest dosar, Mironescu a fost arestat preventiv pentru fapte de coruptie.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca, in perioada 6-30 iunie, vor fi facute solicitari de noi probe cu documente, audieri de martori, reaudierea sau suplimentarea declaratiilor inculpatilor, precum si confruntari intre acestia.

Pana in prezent au mai fost audiati doi cetateni chinezi, invinuiti in acest dosar, care au fost intrebati de procurorii anticoruptie despre convorbirile telefonice ale acestora in care discutau despre "retete", "pasarea de noapte" sau "saci cu orez".

In dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanta sunt cercetate de procurorii anticoruptie 30 de persoane, dintre care 28 au fost arestate, una a primit mandat de arestare in lipsa, iar senatorul PDL Mircea Marius Banias are interdictie de a parasi tara pentru 29 de zile.

Laurentiu Mironescu este acuzat de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup, precum si de trafic de influenta.

×