x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lăzăroiu şi consilierul său, trimişi la psihiatru

Lăzăroiu şi consilierul său, trimişi la psihiatru

de Lavinia Dimancea-Ovedenie    |    31 Aug 2011   •   21:00
Lăzăroiu şi consilierul său, trimişi la psihiatru

Ministrul Muncii, Sebastian Laza­ro­iu, si-a pus presa si politicienii in cap pentru modul cum a gasit de cuviin­ta sa-si apere consilierul, Mirel Axin­te, in urma comentariilor acestuia legate de actul sinucigas la care a fost martor in gara Predeal. Ditamai ministrul nu a vazut nimic indecent in afirmatii de genul 'daca vrei sa te sinucizi, du-te-n p***a ma-tii si fa-o pe pustii, nu intr-un loc public', ba dimpotriva, i-a atacat pe contestatarii co­la­bo­ra­to­rului sau. 'Linsajul media­tic pe care l-am vazut la Realitatea TV m-a dezgustat profund. (...). Ma uitam cine sunt cei care il judeca pe Mirel Axinte si ii cer demisia.

Un popa po­li­tician cu sutana de securist si o haita de hiene platite de PSD sa minta in fie­care seara la televizor. Daca Striblea, Dragotescu, Cretulescu sunt indreptatiti sa ridice piatra impotriva lui Mirel Axinte, atunci cred ca nu mai e nimic de zis', i-a atacat La­za­ro­iu pe critici via Hotnews.ro. Politicianul aratat cu degetul, senatorul PSD Ilie Sarbu, i-a raspuns ieri dur ministrului, sustinand ca nu ar avea 'acoperisul intreg'.

'Sebastian Laza­ro­iu nu este dezgustat de limbajul de mahala sau de mintea bolnava a acestui infim si obscur ocupant de birou, ci este dezgustat de «linsajul media­tic» generat de aceasta situatie. Asa cum Sebastian Lazaroiu are puterea sa inteleaga si sa ierte chiar conduita acestei brute platite din banii roma­ni­lor, asa si eu pot sa inteleg cum de o figura dubioasa, ipocrita si parveni­ta a ajuns ministrul Muncii', a replicat Sarbu. Senatorul l-a atentionat pe Lazaroiu ca, in tara in care pana si el a putut sa ajunga ministru, ori­ci­ne poate avea propria parere, mai ales despre astfel de cazuri 'in care un individ cu o structura psihica instabila ajunge sa faca de ras o institutie, o tara, pe el insusi'. 'Imi rezerv dreptul de a-mi pastra pozitia cu privire la faptul ca un control psihiatric nu l-ar gasi cu toate «tiglele pe casa», cum de altfel sunt convins ca nici pe minis­trul Lazaroiu un examen de acest gen nu l-ar gasi cu «acoperisul intreg», s-a observat de mult cat de des ii «ploua in casa» («prietenii stiu de ce!?»)', a contraatacat senatorul PSD.

Cine este consilierul pentru care se bate Lazaroiu? Un fost vanzator de usi de garaj, cu ceva ani munciti la Vanghelie. 'Am lucrat cativa ani in domeniul asistentei sociale, in admi­nistratia publica, si nu oriunde, ci in Sectorul 5, adica in Ferentari, Rahova, Salaj, Magurele, Alexandria, Ghencea, Giurgiului', s-a prezentat consilierul cand Lazaroiu l-a chemat pe baricadele Muncii. Si tot el este, dupa cum s-a mandrit la acea vreme, primul blogger si 'primul vanzator de usi de garaj' care i-a luat interviu presedintelui Traian Basescu. S-a intamplat in campania electorala din 2009, cand Basescu a candidat pentru un al doilea mandat impotriva social-democratului Mircea Geoana si a liberalului Crin Antonescu. Interviul a fost transmis direct pe basescu-live.ro, insa comentatorii vremii l-au descris ca pe un 'monolog spectaculos de plictisitor', regizat de candidat pentru a-si puncta ideile programului de campanie.

Ulterior, Axinte a explicat ca a preferat 'tot felul de fil­me frantuzesti plictisitoare, gen Edu­ca­tie, Justitie sau Agricultura, care ru­leaza de obicei cu sala goala', in loc sa ii zica 'vreo doua de la obraz despre flota' sau sa i-o tranteasca 'p-aia cu tiganii, drogatii, alcoolicii si prostituatele'. 'Ca jurnalismul romanesc a ajuns atat de jos, incat si-l permit sa-l faca, atunci cand au timp, pana si vanzatorii de usi de garaj sau tini­chigiii, asta deja nu mai e vina mea. (...) E vina alora care se tin de pielea p... in loc sa se tina de jurna­lism', scria bloggerul in limbajul pe care l-am redescoperit zilele trecute.

×