x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lăzăroiu: "Trebuie să legalizăm prostituţia în trei sau cinci ani”

Lăzăroiu: "Trebuie să legalizăm prostituţia în trei sau cinci ani”

de Monica Iordache Apostol    |    28 Iun 2011   •   14:07
Lăzăroiu: "Trebuie să legalizăm prostituţia în trei sau cinci ani”

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, le-a declarat parlamentarilor din Comisia de munca a Camerei Deputatilor ca prostitutia va fi legalizata intr-o perioada scurta de timp: trei, cinci sau sapte ani. "Nu este printre prioritatile mele, dar cred ca trebuie facuta la un moment dat, in trei, cinci sau sapte ani', a declarat Lazaroiu, intrebat fiind de parlamentari daca are un asemenea proiect. El a explicat ca legalizarea prostitutiei diminueaza fenomenul traficului de persoane si a mentionat si informatia ca doi politicieni romani sunt invocati in raportul Deparlamentului de Stat al SUA ca fiind implicati in traficul de persoane.

Lazaroiu a fost invitat de parlamentarii din Comisia de munca pentru a-sI prezenta proiectele, dar ministrul le-a oferit sI un troc: daca ei ii sprijina legile, el va lua masuri ca alegerile sa fie corecte. Cel putin asa se poate interpreta declaratia acestuia prin care le-a cerut deputatilor sprijin pentru Legea asistentei sociale sI pentru celalte 20 de legi care trebuie modificate in consecinta. "In schimbul sprijinului pentru Legea asistentei sociale, va promit ca Inspectia Sociala sa nu lase niciun primar sa foloseasca asistatii social ca masa de manevra electorala', a declarat Lazaroiu, in contextul in care explica necesitatea intaririi Inspectiei Sociale, o institutie "subdimensionata' in care inspectorii "au un statut ce nu le permite sa se manifeste cu autoritate'. Lazaroiu a mai spus ca ministerul sau nu are functionari in exces, ba chiar exista deficit de personal in anumite domenii, sI a anuntat ca vrea sa aduca modificari organigramei. "Vreau sa transform acest minister. Trebuie sa se ocupe de politici, standarde sI controale, nu sa efectueze plati. Ministerele nu sunt casieriile lui Mos Craciun', a reintrat Lazaroiu in registrul basmelor. Ministrul a mai anuntat ca va pune deja in practica descentralizarea "in vederea regionalizarii', spunand ca platile pot fi facute de la nivelul primariilor, nu de la minister. Un exemplu ar fi Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca, institutie ce "ar trebui sa devina agentie regionala', dupa cum a spus ministrul. "Trebuie sa se sparga la nivelul regiunilor sI sa faca politici la acest nivel pentru ca stiu mai bine situatia din teritoriu', a explicat acesta.

Guvernul nu a sustinut legea lui Silviu Prigoana
Camera Deputatilor a respins sap­ta­mana trecuta, cu 225 de voturi "impotriva", 30 de voturi "pentru" si 28 de abtineri, propunerea legislativa privind exercitarea ac­ti­vitatilor cu caracter sexual auto­rizate, initiata de deputatul PDL Silviu Prigoana. Guvernul nu a sustinut acest proiect de lege. Prigoana a propus in proiectul de lege ca activitatile cu caracter se­xu­al sa se desfasoare in con­di­ti­ile unei autorizari prealabile, pentru persoane care au im­plinit 20 de ani si sunt apte din punct de ve­de­re medical. Prigoana a declarat atunci pentru Mediafax ca deputatii au respins "din ipocrizie" pro­iectul sau care reglementa prostitutia si a anuntat ca va redepune acest proiect la Parlament.

×
Subiecte în articol: legalizarea prostitutiei