x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lăzăroiu vrea să facă treabă cu ţiganii

Lăzăroiu vrea să facă treabă cu ţiganii

21 Iul 2011   •   09:03

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu are un plan de crestere a numarului angajatilor din Romania, cu 7 procente, pana in 2020, prin angajarea tiganilor, care in prezent, ' traiesc la marginea societatii, iar autoritatile trebuie sa faca eforturi pentru a-i aduce in centrul societatii'.

Ministrul Muncii a discutat cu comisarul pentru ocupare, afaceri sociale si incluziune, Laszlo Andor, despre problema romilor si despre strategia pe termen lung pe care Romania va trebui sa o elaboreze, pana la sfarsitul anului, pentru incluziunea sociala a romilor, informeaza Mediafax.

"Eu i-am spus comisarului ca voi avea o abordare foarte pragmatica in mandatul meu. Voi porni de la faptul ca, incepand din 2014, Romania va trebui sa creasca rata ocuparii de la 63 la suta, cat e acum, pana la 70 la suta. Or, in aceasta privinta noi nu avem foarte multe optiuni. Ca sa cresti rata ocuparii cu sapte puncte procentuale ai nevoie de niste rezervoare, de unde sa scoti acesti oameni si sa-i aduci pe piata muncii. Un rezervor important este acela al romilor, care din pacate, inca traiesc la marginea societatii", a declarat ministrul Sebastian Lazaroiu.

am vorbit si de un proiect de integrare al femeilor rome prezentat saptamana trecuta la Alba Iulia. Am fost acolo, mi s-a parut un proiect interesant, legat de un nou concept pentru Romania, acela de economie sociala. E vorba de crearea unor intreprinderi sociale, care sa angajeze femei de etnie roma, in principal pe ocupatiile lor traditionale", a mai spus ministrul Lazaroiu.

×