x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lăzescu recunoaşte greşeala TVR la înmormântarea lui Păunescu

Lăzescu recunoaşte greşeala TVR la înmormântarea lui Păunescu

de Aniela Nine    |    Gabriela Antoniu    |    01 Mar 2011   •   16:51
Lăzescu recunoaşte greşeala TVR la înmormântarea lui Păunescu
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional
154312-cs-rodica-culcer-oa9d9304.jpg.jpgPreşedintele TVR, Alexandru Lăzescu, a fost audiat ieri în Comisia de cultură a Senatului în legătură cu modul în care a fost reflectată de televiziunea publică, acum patru luni, înmormântarea fostului senator şi poetului Adrian Păunescu. Contestată a fost emisiunea "Ultima ediţie” şi atitudinea avută de invitatul Andrei Cornea. În cadrul discuţiilor, senatorii PSD au acuzat TVR de "linşaj mediatic” şi "masacru comandat” împotriva lui Adrian Păunescu, nemaiexistând nicio altă opinie în emisiune, aşa cum ar cerea deontologia. De partea cealaltă, senatorii PDL Radu F Alexandru şi Gheorghe Bârlea au susţinut că ar exista o presiune politică din partea PSD asupra televiziunii publice, iar în emisiunea din timpul înmormântării s-a discutat despre omul public Adrian Păunescu şi nu despre identitatea poetului Adrian Păunescu.

Preşedintele comisiei, senatorul Sergiu Nicolăescu, a propus ca, printr-o nouă emisiune, să se repare prejudiciile aduse în momentul decesului lui Păunescu. "Aţi putea să-mi faceţi o mare bucurie dacă într-o emisiune care va urma veţi încerca să dregeţi emisiunea din momentul înmormântării lui Adrian Păunescu. Să nu credeţi că am o părere bună despre Adrian Păunescu pentru că făcea parte din acelaşi partid cu mine, dar în momentul înmormântării creştineşte nu avem dreptul să facem aşa ceva", a susţinut Nicolaescu. În faţa senatorilor, şeful TVR a admis că "a fost o eroare” prezentarea respectivelor opinii în chiar ziua înmormântării lui Adrian Păunescu, deşi a apreciat că moderatorul a avut accente critice faţă de Andrei Cornea. "Eu personal, cred că în ziua înmormântării a fost o eroare, deci am spus că eu personal nu aş fi... în ceea ce priveşte momentul în sine aş fi lăsat discuţia asta să curgă undeva după momentul înmormântării, deci vorbeam de oportunitate", a admis Lăzescu. Comisia de cultură nu a luat nicio decizie în acest caz, preşedintele acestui for, Sergiu Nicolaescu, menţionând că este vorba doar de o discuţie.

Pentru 7 noiembrie 2010, ziua când a fost înmormântat Adrian Păunescu, şefa ştirilor TVR Rodica Culcer a plănuit şi pus în scenă un plan diabolic de denigrare a marelui poet în cadrul emisiunii " Ultima ediţie” prin intermediul scriitorului Andrei Cornea. Premeditarea a fost dezvăluită de Comisia de etică a TVR care a pus în discuţia Consiliului de Administraţie al TVR atitudinea incalificabilă a Rodicăi Culcer şi a echipei sale. În raportul trimis CA al TVR, membrii Comisiei de Etică au anexat o postare semnată de Rodica Culcer în subsolul unui material publicat la 15 noiembrie 2010 pe site-ul asymetria-anticariat de publicistul Petru Clej şi intitulat: "Nu am nimic în comun cu România lui Păunescu", postare care dovedeşte că denigrarea poetului Adrian Păunescu a fost premeditată . "rodica culcer: (15-11-2010 la 05:03):. Cu toate acestea, Comisia de Etică şi Arbitraj nu a putut determina responsabilitatea editorială pentru lipsa de echilibru constatată în emisiunea "Ultima ediţie”. Aşadar, chiar daca şeful TVR admite greşeala, iar Comisia de Etica a constatat încălcarea Statutului ziaristului SRTV, Rodica Culcer nu a fost sancţionată.

×