x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lăzescu se roagă de ANAF pentru deblocarea funcţionării TVR şi se dă victimă: "nu e vorba de jaf, e un joc politic"

Lăzescu se roagă de ANAF pentru deblocarea funcţionării TVR şi se dă victimă: "nu e vorba de jaf, e un joc politic"

24 Mai 2012   •   10:56
Lăzescu se roagă de ANAF pentru deblocarea funcţionării TVR şi se dă victimă: "nu e vorba de jaf, e un joc politic"

Alexandru Lazescu, presedintele-director general al SRTv, a declarat ca Televiziunea Romana va trimite o adresa la ANAF in care va solicita reesalonarea datoriilor Televiziunii Romane, precizand ca spera ca ANAF va avea suficienta deschidere pentru a debloca functionarea televiziunii.

Lazescu a prezentat cauzele care au dus la situatia ca Televiziunea Romana sa aiba datorii acumulate - din 2005 pana la sfarsitul lui 2011 - catre bugetul de stat in valoare de 272.699.000 lei. Din cauza acestor datorii, pe 22 mai, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a blocat in totalitate conturile operationale ale Televiziunii Romane.

El a precizat ca este greu de spus daca, in conditiile date din TVR, se putea face mult mai mult. "Am auzit tot felul de cuvinte gen «jaf», dar e clar ca e un joc politic", a spus Lazescu.

"Eu sper sa avem suficienta deschidere din perspectiva ANAF si suficienta rationalitate si o atitudine responsabila, astfel incat sa nu ajungem sa prejudiciem, sa punem sub semnul intrebarii transmisia unor evenimente sportive si a campaniei electorale actuale in perioada urmatoare, care sunt lucruri de interes national", a spus Lazescu.

Lazescu a mai spus ca, daca situatia cu ANAF nu se rezolva, probabil, incepand de saptamana viitoare, Televiziunea Romana va fi nevoita sa inghete cu totul productia in premiera. De asemenea, el a spus ca decizia ANAF duce la blocarea activitatii TVR in campania electorala, dar este posibil sa duca si la blocarea Campionatului European de Fotbal, dar si a Jocurilor Olimpice.

"Eu sper ca totusi pana atunci sa gasim o solutie (...) Daca nu, vom trece pe reluari", a spus Lazescu.

Potrivit lui Lazescu, conturile TVR au mai fost blocate, dar nu toate si nu in campania electorala.

Totodata, Alexandru Lazescu a spus ca SRTv nu a facut un plan de reesalonare a datoriilor catre bugetul de stat pana in prezent, pentru ca trebuia sa gaseasca solutii de reesalonare a datoriilor pe contracte comerciale pe care TVR le avea in 2010.

Lazescu a spus ca nu crede ca Televiziunea Romana "a fost politizata in forma care s-a spus". "Eu cel putin am incercat sa evit un lucru, sa nu plec din start cu ideea de a scapa de anumiti oameni si de a aduce alti oameni. Am incercat sa fac o echipa mixta cu oameni din interior si din exterior, cu care sa putem functiona. Am incercat sa tin o anumita balanta institutionala, sa iesim din logica asta «oamenii nostri, oamenii lor» (...) Demersul principal s-a concentrat pe aceasta idee a incercarii de a nu risipi resurse", a spus Lazescu. (Mediafax)

×