x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legătura dintre Brânză şi Jianu: unul cere şi altul dă!

Legătura dintre Brânză şi Jianu: unul cere şi altul dă!

de Gabriela Mladin    |    06 Dec 2011   •   21:00
Legătura dintre Brânză şi Jianu: unul cere şi altul dă!

Magda Jianu, profesoara care l-a comparat pe deputatul PDL William Branza cu Marin So­rescu si Mircea Eliade este directo­rul Agentiei de Credite si Burse de Stu­dii, din subordinea Ministerului Edu­catiei. De cateva zile, toata presa vrea sa afle cum a ajuns profesoara la concluzia ca Branza poate suporta o astfel de comparatie.

In zadar, dupa gafa fa­cuta la gala premiilor TVR Inter­na­tional, Magda Jianu n-a mai ras­puns niciunui apel. Legatura dintre cei doi este, insa, foarte stransa ca ur­mare a profesiilor pe care le de­tin. Mag­da Jianu se ocupa cu dosarele bu­r­selor pentru studenti in strai­natate, iar Willian Branza (foto) este seful or­ganizatiei PDL Diaspora. Pe de alta parte, Magda Jianu detine si cate­dra universitara, la fel ca si deput­atul Branza.

Magda Jianu a reusit sa nasca multe comentarii, dupa ce pe scena Galei premiilor TVR International, transmisa in direct pe TVR si TVR International, n-a putut fi oprita de prezentatorii spectacolului, in momentul acordarii premiului lui William Branza, pana cand nu l-a comparat pe seful PDL Diaspora cu Mircea Eliade si Marin Sorescu. 'fii cum spune Mircea Eliade, cosmosul este capodopera zeilor, mutatis mutandis, armonia spatiului ocupat de romani in exteriorul granitelor este capodopera lui William Branza', a sustinut Magda Jianu.

O comparatie pe care acum nu mai doreste s-o explice. Toata lumea s-a intrebat cum a ajuns Magda Jianu, aleasa sa-i inmaneze premiul lui Branza, la aceasta comparatie. Este posibil sa fie propria-i convingere, desi cei doi se cunosc doar prin prisma meseriei. Jianu ocupa in prezent functia de director general al Agentiei de Credite si Burse de Studii, care are in subordine Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate din cadrul Ministerul Educatiei si Cercetarii, unde a fost, de asemenea, director. Nu de putine ori a colaborat cu seful Diasporei, deputatul Branza, pentru acordarea acestor burse.

PD a promovat-o!
Pe de alta parte, Magda Jianu este profesor universitar la Universitatea 'Titu Maiorescu' in Bucuresti, unde preda 'Redactarea materialelor de relatii publice', asta dupa ce si-a rezervat si catedra de profesor universitar la Universitatea 'Constantin Brancusi' din Targu-Jiu. La randul lui, William Branza este lector universitar la Universitatea 'Dimitrie Cantemir' din Bucuresti. Legaturile se pot gasi si in politica. Desi nu este membru de partid, Magda Jianu a fost promovata de la Gorj la Bucuresti, tocmai in Ministerul Educatiei, in functia de director al Centrului pentru Burse de Studii in strainatate pe vremea guvernarii PD. Jianu era profesor in cadrul Universitatii de la Targu-Jiu, insa, in 2005, imediat de Adrian Gorun a fost numit secretar de stat in Ministerul Educatiei, Jianu a fost promovata la Ministerul Edu­catiei. Gorun este membru al PDL si a fost chiar candidat pentru un post de deputat pe un colegiu din Gorj.

×