x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lege de interzicere la nivel naţional a etnobotanicelor

Lege de interzicere la nivel naţional a etnobotanicelor

de Monica Andrei Capatos    |    16 Dec 2010   •   22:12

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, a anunţat că va înainta parlamentarilor liberali o iniţiativă legislativă care prevede in­ter­zicerea etnobotanicelor la nivel na­ţional. Declaraţia vine în contextul în care astăzi în şedinţa Consiliului General proiectul iniţiat de un con­silier PNL, Horia Scarlat, care in­terzice funcţionarea magazinelor de „vise”, va fi supus aprobării. „Eu sus­­­ţin că este necesară promovarea în Parlament a unei legi, nu numai ho­­tărâri de consilii locale, pentru er­a­di­ca­rea acestui fenomen la nivel na­ţio­­nal. Guvernul e incapabil să ia aceste măsuri”, a spus Chiliman. El le-a solicitat parlamentarilor liberali de Bu­cureşti să sprijine această ini­ţia­tivă le­gislativă, care le va fi înmânată cel mai târziu săptămâna viitoare.

Pe de altă parte, şedinţa Consiliului General de astăzi se anunţă cu scântei. Este ultima întrunire pe acest an, aşa că au fost îndesate pe ordinea de zi 45 de proiecte, unele foarte importante pentru bucureşteni. Drept urmare, reacţiile au început să apară încă de ieri. Preşedintele PNL Bu­cureşti, Andrei Chiliman, a declarat că aleşii locali ai formaţiunii politice pe care o reprezintă vor vota împotriva majorării taxelor şi impozitelor.

„Pe ordinea de zi este şi un punct care încearcă să modifice aceste taxe şi impozite. Ca reprezentant al bucu­reş­tenilor din clasa mijlocie, PNL are ob­ligaţia să ceară men­ţi­nerea ac­tua­le­lor taxe şi impozite. Mai ales în pe­ri­oadă de criză economică, agravată de măsurile iresponsabile ale Guver­nu­lui Boc, e nevoie de relan­sa­re economică, iar aceasta nu se face cu mă­ri­re de taxe”, a spus Chi­li­man. El a transmis un avertisment ma­jo­ri­tăţii PDL din Consiliul Capitalei, dar şi PSD, solicitându-le să nu ac­cepte nici un fel de mărire a dărilor către stat. „Mediul privat reacţio­nează ne­ga­­tiv la creşterea taxelor şi nu trebuie su­gru­­mat prin taxe”, a adăugat edi­lul.  Nici pro­iectul referi­tor la regu­la­men­tul de publicitate stradală nu va avea su­port din partea consilierilor PNL, aceştia acuzând-o pe Elena Udrea că ar fi în spatele acestei afaceri.

Nu de alta, dar doamna ministru are în dez­­batere pe site-ul Ministerului Dez­vol­tării şi Turismului un proiect identic.

×
Subiecte în articol: observator