x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legea picnicului dă de lucru Ministerului Mediului

Legea picnicului dă de lucru Ministerului Mediului

30 Sep 2009   •   00:00
Legea picnicului dă de lucru Ministerului Mediului

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Mihail Fâcă, a declarat că Ministerul Mediului lucrează la o lege a picnicului, care va obliga autorităţile locale să asigure condiţii adecvate celor care ies la iarbă verde şi care va stabili sancţiuni pentru cei care aruncă gunoaie.



Mihail Fâcă a declarat, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că el nu susţine ideea amendării celor care participă la picnicuri, dar nu îşi iau gunoaiele acasă, atât timp cât nu există spaţii special amenajate pentru ieşirea la iarbă verde, informează Mediafax.

"Eu sunt pentru amendă în momentul în care există o alternativă corectă. Nu aş fi încântat să îl amendez pe cel care nu îşi ia gunoiul acasă. Aş prefera să îl amendez când există un minimum de salubritate pe locul respectiv şi o variantă prin care el să îşi arate gradul de civilizaţie", a spus Fâcă.

Preşedintele ANPM a arătat că foarte mulţi primari au cerut autorităţilor de mediu să intervină cu amenzi în aceste zone de picnic.

"Este corect. Şi amenzile fac parte din educaţie, dar eu am spus că sunt pentru amenzi în momentul în care am alernativă şi iată că Ministerul Mediului se gândeşte la o alternativă şi lucrează la o lege a picnicului, dacă vreţi, care să reglementeze un pic activitatea în aceste zone", a adăugat preşedintele ANPM.

El a explicat că noua lege va impune autorităţilor locale să securizeze şi să doteze aceste zone pentru a fi păstrată curăţenia.

"Autorităţile au dreptul să impună o taxă de intrare în această zonă care va fi minimală şi suficientă ca să le permită întreţinerea de week-end, iar cine nu va respecta zonele respective şi va încerca să facă mizerie în afara lor se va confrunta cu amenzi generate de poliţie, de jandarmerie, de autorităţile locale şi, nu în ultimul rând, de Garda pentru Mediu care are dreptul şi obligaţia de a face acest lucru", a spus Fâcă.

Întrebat de ce este nevoie de o lege în acest sens, Fâcă a afirmat că atunci când unele primării spun că nu au ştiut ce să facă, li se va arăta legea. "Când unele primării sunt preocupate numai de voturi, e nevoie de o lege ca să nu se spună: «Nu am ştiut»", a adăugat Fâcă.

×
Subiecte în articol: verde!