x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legendarul Neverland, al lui Michael Jackson, scos la vânzare! Fondul de investiţii care-l administra nu îşi mai permite cheltuielile de întreţinere

Legendarul Neverland, al lui Michael Jackson, scos la vânzare! Fondul de investiţii care-l administra nu îşi mai permite cheltuielile de întreţinere

de Istvan Deak    |    03 Aug 2014   •   14:22
Legendarul Neverland, al lui Michael Jackson, scos la vânzare! Fondul de investiţii care-l administra nu îşi mai permite cheltuielile de întreţinere

Fondul de investiţii Colony Capital, proprietarul ranch-ului Neverland, care i-a aparţinut Regelui Pop, Michael Jackson, a scos la vânzare domeniul. Întreţinerea reşedinţei cântăreţului costa prea mult!
Astfel se mai şterge o pagină importantă din istoria legendei pop. Fondul de investiţii Colony Capital nu a exploatat domeniul de la moartea cântăreţului până în prezent, iar fosta reşedinţă a lui Jackson îl costa prea mult la capitolul întreţinere (se vorbeşte despre o sumă anuală de 5 milioane de dolari), de aceea a decis să scoată la vânzare Neverland, scrie metronews.fr. 

Estimat la 22 de milioane de euro
Estimat la peste 22 de milioane de euro, ranch-ul ar putea totuşi să fie vândut pe mai mulţi bani. Experţii imobiliari de pe Costa de Vest a Statelor Unite ale Americii apreciază că ar putea fi vândut la un preţ dublu, dată fiind istoria sa extraordinară şi poziţionarea geografică, în comitatul Santa Barbara, potrivit metronews.fr.
„Ne întristează perspectiva vânzării fermei Neverland'', au subliniat într-o declaraţie comună moştenitorii lui Michael Jackson, care a murit în 2009, la vârsta de 50 de ani. 

Inspirat de Peter Pan
Ranch-ul Neverland, nume pentru care Michael Jackson s-a inspirat din povestea lui Peter Pan, s-a aflat în proprietatea artistului din 1988 până în 2005, de când a fost administrat de firma de investiţii.
Michael Jackson a visat să facă din Neverland un paradis pentru copii şi un refugiu în care să-şi găsească toată liniştea de care avea nevoie. Dotat cu o grădină zoologică, cu un parc de distracţii, o cale ferată, o piscină, sală de cinema şi teren de tenis, ranch-ul necesită cheltuieli constante foarte mari, pe care Colony Capital, proprietarul a 51% dintre acţiuni, nu mai doreşte să le subvenţioneze.

În memoria lui Michael
Pentru familia Jackson, pilula e greu de înghiţit. Prin intermediul avocaţilor lor, membrii clanului Jackson s-au declarat întristaţi de vânzarea reşedinţei, adăugând câteva detalii. „Sperăm şi ne gândim că viitorii proprietari ai Neverland vor respecta memoria istorică şi natura specială a acestei reşedinţe sublime. Memoria lui Michael continuă să fie vie în inima fiecăruia dintre fanii lui din întreaga lume”, au declarat membrii familiei marelui cântăreţ.
Amplasat la opt kilometri nord de Los Olivos, California, Neverland are o suprafaţă de circa 1.100 de hectare şi a fost reşedinţa lui Jackson care a transformat-o într-un parc de distracţii. 

Triste amintiri
În 2005, poliţia a percheziţionat Neverland în cursul investigaţiei lansate cu doi ani în urmă împotriva lui Jackson pentru presupus abuz împotriva minorilor. Artistul a părăsit atunci Neverland şi a spus că nu se va mai întoarce niciodată acolo. Atracţiile şi animalele au fost vândute mai multor firme, iar mobilele au fost trimise la un depozit.
Doi ani mai târziu, firma de investiţii Colony Capital, a multimilionarului Tom Barrack, s-a asociat cu Jackson şi a preluat datoria de 23 de milioane prin fondul privat Fortress. În baza acestui acord, care a început în 2008, Colony administrează acum ranch-ul. 

Au sperat că va fi muzeu
Admiratorii artistului au sperat ca ranch-ul să fie transformat într-un muzeu în memoria lui Michael Jackson, însă acest lucru nu a fost posibil din cauza legislaţiei locale. 
În ultimii şase ani, Colony a continuat să administreze ranch-ul, devenit pustiu, investind 5 milioane de dolari pe an. Potrivit revistei Forbes, întreaga investiţie realizată de Colony se ridică la aproximativ 50 de milioane de dolari.

Legătura dintre Neverland şi... Obama
Barack Obama n-ar fi devenit preşedintele SUA, dacă n-ar fi fost Michael Jackson, susţine Jermaine Jackson, fratele megastarului, într-un interviu acordat publicaţiei The Independent.
Jermaine a facut referire la un celebru interviu pe care Michael l-a acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, în 1993. În cadrul interviului, cântăreţul mărturisea pentru prima dată că suferă de Vitiligo, boala care a dus la depigmentarea pielii sale şi îi arăta realizatoarei felul în care el trăieşte la ranch-ul său Neverland.
Jermaine Jackson spunea că din acel moment Oprah a devenit la rândul ei o vedetă, dat fiind că interviul cu Jackson a fost preluat în 90 de ţări.
În 2007, Oprah îl susţinea deschis pe Obama în cursa lui de a deveni preşedinte, decizie care, spun mulţi analişti, s-a dovedit a fi decisivă în alegerea lui Obama ca preşedinte.
"Michael a invitat-o pe Oprah la Neverland, iar acela a fost momentul în care ea a apărut în 90 de ţări ale lumii şi a devenit celebră. Ce a facut ea cu celebritatea? A pus-o în slujba lui Obama", susţinea Jermaine.

×
Subiecte în articol: neverland michael jackson