x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lia Olguța Vasilescu: La Craiova nu dorim să majorăm taxele și impozitele locale

Lia Olguța Vasilescu: La Craiova nu dorim să majorăm taxele și impozitele locale

08 Noi 2013   •   11:15
Lia Olguța Vasilescu: La Craiova nu dorim să majorăm taxele și impozitele locale

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că în anul 2014 municipalitatea nu va majora taxele și impozitele locale dacă din punct de vedere legislativ va avea această posibilitate.

Ea a afirmat că nici în 2013 Primăria Craiova nu a recurs la vreo majorare și, printr-o bună organizare a modului de colectare a taxelor și impozitelor locale, a reușit să adune la bugetul local, pe primele nouă luni, 18 milioane de lei în plus față de estimările făcute la început de an.

"Craiova a fost unul dintre cele două orașe din România care în 2013 nu a majorat taxele și impozitele locale. La propunerea noastră, orașele puteau beneficia de o derogare de la Guvern care da posibilitatea de a nu mări taxele și impozitele locale cu condiția să nu ceară bani în plus. Există o prevedere legislativă care a fost dată de Guvernul Ungureanu, potrivit căreia taxele și impozitele sunt indexate cu rata inflației odată la trei ani. Anul trecut, Guvernul Ponta a venit cu această derogare pentru administrațiile locale prin care acestea aveau posibilitatea să nu vină cu creșteri, dar condiția era să nu ceară mai mulți bani. Noi am optat pentru această variantă: nu am făcut niciun fel de majorare și nici nu am cerut bani în plus de la Guvern. Sperăm să putem beneficia și anul acesta de această derogare, pentru că nu vrem să venim cu nicio majorare de taxe și impozite", a spus Olguța Vasilescu.

Potrivit acesteia, printr-o bună organizare a modului de colectare a taxelor și impozitelor, anul acesta chiar dacă nu au fost operate majorări pentru craioveni, s-a reușit să aducerea în plus la bugetul local 18 milioane de lei față de ceea ce estimase.

"Deci nici în 2014 nu vrem să mărim în Craiova taxele și impozitele locale", a mai spus Lia Olguța Vasilescu, potrivit Agerpres.

×