x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Licitatie - 18.500 de euro pe tablourile lui Nastase

Licitatie - 18.500 de euro pe tablourile lui Nastase

05 Feb 2007   •   00:00
12:04 - IARNA GREA
NEAMT. Sase comune au ramas fara alimentare cu energie electrica, dar si fara telefoane din cauza vantului puternic.
SUCEAVA. Restrictiile in trafic pentru autovehiculele grele neechipate corespunzator se mentin din cauza conditiilor de iarna. 12:09 - INITIATIVA
BALEA LAC. Zapada de aproape trei metri inregistrata la Balea Lac a ingreunat transportul turistilor cu telecabina, care a fost oprita de dimineata pentru inlaturarea zapezii. Stratul de zapada a crescut in ultimele 24 de ore cu aproape un metru, ajungand la 2,90 centimetri.
DROBETA TURNU-SEVERIN. Reprezentantii Consiliului Judetean Mehedinti si ai patronatelor din constructii au hotarat ieri constituirea unui consortiu regional care sa cuprinda toate entitatile economice care activeaza in domeniul constructiilor publice.

SESIUNE ORDINARA - Parlamentarii incep azi lucrul
Membrii celor doua Camere ale Parlamentului se vor intruni azi in prima sesiune ordinara a acestui an, pe fondul puternicelor tensiuni politice. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a facut ieri un apel colegial la ratiune, la spirit constructiv si respect reciproc in forul legislativ, aratand ca, "in acest context dificil", isi doreste ca toate institutiile statului sa functioneze normal, in scopul in care au fost create si finantate din bani publici.

LA TANDARICA - Muzica buna cu Alifantis & ZAN
Se intampla asta-seara, de la ora 19:00, la Teatrul Tandarica. Nu-i un nou spectacol de teatru, ci unul de muzica buna: Nicu Alifantis si trupa ZAN sustin cel ce-al doilea concert din volumul 2 al turneului "Cinci saptamani in balon". Cei cinci artisti sarbatoresc astfel zece ani de cand colaboreaza. Urmatorul spectacol din microstagiunea bucuresteana are loc la 12 februarie, la Teatrul de Comedie. (C.D.)

LOTO - Report la categoria I, la 6/49
Numerele castigatoare la extragerea Loto 6/49 de aseara sunt 28, 6, 33, 8, 42, 20. Premiul de la categoria I a ramas inca necastigat, reportul ajungand la suma de 1.691.005,59 RON. La categoria a II-a, 13 norocosi au castigat 17.885,21 RON. Alte 655 de persoane sunt mai bogate cu cate 532,46 RON, dupa ce au castigat la categoria a III-a. Numarul extras la Noroc este 0003492.

SUCEAVA - Dosar penal pentru o slujitoare a Domnului
O maicuta de la o manastire din judetul Neamt s-a ales cu dosar penal dupa ce vineri seara a accidentat in comuna Bogdanesti un minor si a fugit de la locul faptei. Aflata la volanul unei Dacii pick-up, maicuta l-a lovit pe V. Ion, de 17 ani. Dupa accident, maicuta si-a ajutat victima sa se ridice, dupa care si-a continuat drumul. A fost dibuita a doua zi, dupa cercetarile de rigoare. Minorul a suferit un traumatism cranian acut deschis, comotie cerebrala si s-a ales si cu mai multe contuzii necesitand pentru vindecare zece zile de ingrijiri medicale. (Nicu Amuraritei)

CONSTANTA - Politist incendiat pentru o amenda
Un politist din Baraganu (Constanta) a fost incendiat de un localnic in semn de razbunare ca a fost amendat. Conflictul a inceput sambata seara, cand agentul-sef Cristian Fotu l-a amendat pe Marian Feraru pentru tulburarea linistii si ordinii publice dupa ce acesta a facut scandal la discoteca din sat. Feraru a mers la propriul autoturism de unde a luat benzina, pe care a aruncat-o pe politist si apoi i-a dat foc. Acesta a suferit arsuri si a avut nevoie de ingrijiri medicale. Agresorul a fost deferit procurorilor cu propunerea de arestare pentru tentativa de omor.

PATRICIU ACUZA - Basescu a intervenit pentru Alro
Alro Slatina plateste mai putin de jumatate din pretul achitat pentru energie de alti mari consumatori industriali, ca urmare a interventiei presedintelui Traian Basescu, a declarat la Antena 3 presedintele grupului Rompetrol, Dinu Patriciu. Compania a obtinut un pret de 24 de dolari pe MW/h, in timp ce alti consumatori mari platesc mai mult decat dublu. "Daca Alro ar plati la fel ca si ceilalti (mari consumatori - n.r.), ar insemna o reducere a facturii energetice a tuturor, repet, tuturor, consumatorilor casnici cu 25%", a explicat Dinu Patriciu.

DECES - A murit mama guvernatorului BNR
Mama lui Mugur Isarescu a murit sambata seara, in urma unor probleme de sanatate. In varsta de 92 de ani, Aritina Isarescu s-a stins din viata la Bucuresti, la resedinta fiului sau. Mama guvernatorului BNR va fi dusa la Dragasani, in orasul natal, unde va fi inmormantata alaturi de sotul sau, decedat anul trecut in martie. (Alexandra Chivu)

ADEZIUNE - "Piedone" s-a inscris in PC
Presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorului, Cristian Popescu "Piedone" (foto), s-a inscris ieri in PC. Popescu a spus ca a optat pentru aceasta formatiune politica pentru ca a gasit "o echipa si, cel mai important, a dovedit ca este un partid apropiat de cetateni". "Inscrierea lui Popescu in partid schimba complet datele problemei alegerilor locale din 2008", a anuntat si secretarul general adjunct al PC, Codrin Stefanescu, amintind ca la alegerile din 2005 de la Primaria Capitalei, Popescu a candidat ca independent si a iesit pe locul trei. (C.V.)

Andreea Balaurea/MEDIAFAX

LICITATIE. Trei tablouri din colectia fostului premier Adrian Nastase, printre care si celebra copie dupa Titzian, au fost vandute ieri, la licitatie, cu 65.000 de lei. Copia dupa Titzian s-a dat cu 21.000 de lei (16.000 de lei pret de intrare), "Leda cu lebada", un ulei pe lemn de secol al XVIII-lea, cu 25.000 de lei, iar o "Scena mitologica" din secolul al XIX-lea cu 19.000 de lei (12.000 de lei pret de debut).
×
Subiecte în articol: observator