x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator LIMBAJ GOLĂNESC al şefului Poliţiei, care a insultat un ziarist de la Jurnalul Naţional. Liviu Popa: "Nu îmi spune mie un ciocoflender de jurnalist «Liviu Popa, dă-ţi demisia»!"

LIMBAJ GOLĂNESC al şefului Poliţiei, care a insultat un ziarist de la Jurnalul Naţional. Liviu Popa: "Nu îmi spune mie un ciocoflender de jurnalist «Liviu Popa, dă-ţi demisia»!"

de Mara Raducanu    |    08 Mar 2012   •   14:30
LIMBAJ GOLĂNESC al şefului Poliţiei, care a insultat un ziarist de la Jurnalul Naţional. Liviu Popa: "Nu îmi spune  mie un ciocoflender de jurnalist «Liviu Popa, dă-ţi demisia»!"

Astazi, de 8 Martie, chiar de ziua Femeii, seful Politiei Romane, Liviu Popa a facut dovada ca stie sa se poarte ca un adevarat gentelman, dar mai ales ca se ridica la nivelul functiei domniei-sale.

Aseara, in cadrul unei emisiuni difuzate de RTV, Liviu Popa a declarat ca, daca apare avizul psihologic eliberat la 16 decembrie 2010 pentru permisul de port-arma al lui Gheorghe Vladan, el isi da demisia.

"Va asigur ca am vazut dosarul, sunt sapte file la dosar si lipsesc trei dintre ele. Va asigur ca nu exista nici un fel de aviz psihologic la dosar, ci doar cel de la medicul de familie. Daca apare acest aviz si daca acest aviz este real si este din 2010, pot sa va spun sigur ca imi dau demisia", a sustinut Liviu Popa.

Jurnalul National a intrat in posesia dovezii medicale pe care Gheorghe Vladan a depus-o la dosarul pentru permisul de port-arma.

In articolul publicat astazi in Jurnalul National "Liviu Popa, da-ti demisia", se explica de ce tocmai Gheorghe Vladan-autorul crimelor de la coafor- nu a avut nevoie de un certificat medical sau de vreun aviz psihologic, facand trimitere la texte din lege.Intr-o convorbire telefonica purtata tot astazi cu seful Politiei Romane- in care il intrebam, printre altele, daca o sa-si onoreze promisiunea facuta- ne-a surprins neplacut limbajul Sefului Politiei Romane.

In contextul in care interlocutorul nostru nu este un neica nimeni, ci vorbim tocmai despre Seful Politiei Romane: "Eu sunt ardealean cinstit si corect.Imi place sa spun mereu adevarul Nu imi spune mie un ciocoflender de jurnalist «Liviu Popa, da-ti demisia»!"

Stiam ca domnul chestor Popa si-a etichetat de mai multe ori, chiar in declaratii publice subalternii ca fiind "betivi,suficienti nenorociti, dar si plangaciosi", insa ne gandeam ca in relatia cu presa limbajul ar trebui sa fie putin retusat.

Daca nu sunteti de acord cu un punct de vedere- sustinut cu trimitere la lege- exista un drept la replica, domnul Liviu Popa! Daca va suna un jurnalist pentru un punct de vedere- ca tot invocati mereu transparenta, siguranta si increderea- trebui sa aveti un limbaj adecvat, indiferent daca sunteti sau nu de acord. Asa se procedeaza peste tot in lumea civilizata. Dar, sa iti permiti sa-i spui unui jurnalist "ciocoflender", este cu totul si cu totul deplasat.

Mai mult, am indraznit sa-l intreb pe domnul chestor Liviu Popa daca aceste rapoarte, anchete nu se fac uneori tardiv, mai exact dupa ce se produce tragedia. "Nu cred ca trebuie sa ma justific la dumneavoastra", mi-a spus taios seful Politiei Romane, vizibil deranjat de discutie.

Domnul chestor Liviu Popa- cu tot respectul pe care dumneavoastra nu l-ati avut in discutia telefonica de astazi- ar trebui sa va dati demisia pentru simplul fapt ca limbajul dumneavoastra nu se ridica la nivelul functiei pe care o aveti. "Transparenta si incredere" in slujba cetateanului! Parca asa suna, nu?!

×
Subiecte în articol: liviu popa