x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Linie specială de transport "Poiana Expres", de la Braşov la Poiana Braşov, de sâmbătă

Linie specială de transport "Poiana Expres", de la Braşov la Poiana Braşov, de sâmbătă

de Mediafax    |    19 Dec 2013   •   21:19
Linie specială de transport "Poiana Expres", de la Braşov la Poiana Braşov, de sâmbătă

Turiştii care vor să ajungă de la gara din Braşov direct în Poiana Braşov vor avea la dispoziţie, începând de sâmbătă, linia specială de transport, "Poiana Expres", care ar fi trebuit să fie lansată, iniţial, în 29 noiembrie, dar a fost amânată până la deschiderea sezonului de schi.

Regia Autonomă de Transport (RAT) Braşov a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, că turiştii care vor să ajungă de la gară direct în Poiana Braşov vor avea la dispoziţie, începând de sâmbătă, o nouă linie de transport în comun, respectiv autobuzul 100 - "Poiana Expres".

Linia 100 - "Poiana Expres" - este înfiinţată cu titlu experimental şi va asigura legătura directă şi rapidă între gara Braşov, centrul oraşului şi staţiunea Poiana Braşov. Autobuzele de pe linia 100 vor circula doar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, iar frecvenţa de circulaţie va fi de 60 de minute. Noua linie va fi dedicată în special turiştilor care vor să ajungă pe pârtiile de schi din Poiana Braşov. În măsura în care va exista solicitare de transport, RAT va modifica orarul, pentru a răspunde cerinţelor călătorilor, potrivit unui comunciat al Regiei.

Înfiinţarea acestei linii nu va afecta în niciun fel circulaţia liniei 20, Livada Poştei - Poiana Braşov. Un bilet pe linia 100 va costa 5,5 lei, sumă mai mică decât în cazul în care s-ar folosi două mijloace de transport în comun, adică din gară până în centrul oraşului (2 lei/bilet) şi de acolo către Poiana Braşov (4,5 lei/bilet cursă specială).

Autobuzele care vor circula pe traseul liniei 100 vor pleca din terminalul de la Gara CFR Braşov şi vor opri în staţia "Sanitas", dar nu vor opri în capătul de linie Livada Poştei. Pe sensul spre Gara CFR, autobuzele vor pleca de la capătul de linie Poiana Braşov, apoi vor opri în staţiile "Hidro A" (zona Camera de Comerţ) şi Gară. Orarul de circulaţie al liniei "Poiana Expres" va fi afişat în toate staţiile de pe traseu, precum şi pe site-ul Regiei, www.ratbv.ro, în secţiunea "Trasee şi orare".

×