x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator LISTA COLONEILOR. MApN a revocat ordinele de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru peste 800 de persoane

LISTA COLONEILOR. MApN a revocat ordinele de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru peste 800 de persoane

de Agerpres    |    05 Noi 2012   •   08:06
 LISTA COLONEILOR. MApN a revocat ordinele de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru peste 800 de persoane
Sursa foto: antena 3

Ministerul Apărării Naţionale a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru 835 de cazuri din anii 2011 şi 2012, în care nu au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de Legea 80/1995, se arată într-un comunicat al MApN emis duminică. Măsura a fost luată în urma analizei efectuate de către comisia constituită prin ordin al ministrului apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu.

''Situaţiile nominale cu persoanele care au beneficiat de avansări sau acordări de grade în rezervă, în cazul cărora s-au constatat nereguli, sunt publicate integral pe pagina din Internet a Ministerului Apărării Naţionale, www.mapn.ro.

Totodată, au mai fost revocate ordinele de acordare de grade în rezervă, ca urmare a solicitărilor proprii, înaintate ministrului apărării naţionale, pentru Kövesi Laura-Codruţa, Turcescu Robert Nicolae şi Kelemen Ioan Hunor'', se precizează în comunicat.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat duminică seara, la România Tv, că revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru cazurile din 2011 şi 2012 în care nu au fost îndeplinite condiţiile impuse de lege este 'doar o primă măsură', urmând ca în situaţia în care comisia care analizează această chestiune va sesiza încălcarea legislaţiei să se meargă până la anchetă penală.

Pe 20 iunie anul acesta, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, Mihai Gâdea a prezentat o listă care conţinea nume sonore din viaţa politică românească, avansate în secret la diferite grade în Armată, de fostul ministru al Apărării Naţionale Gabriel Oprea.

×