x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lista ţărilor pentru care nu mai trebuie carantină

Lista ţărilor pentru care nu mai trebuie carantină

de L. Budin    |    15 Iun 2020   •   18:30
Lista ţărilor pentru care nu mai trebuie carantină

A fost aprobată lista statelor pentru care a fost introdusă excepția de la carantină și izolare, pentru cetățenii care vin în România – conform unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) care intră în vigoare de azi.

Grupul de Comunicare Strategică face precizarea că cetățenii care vin în țara noastră din statele care nu se regăsesc pe respectiva listă, dar care tranzitează țări ce sunt exceptate au în continuare obligația izolării la domiciliu sau a carantinării (la cerere). Excepție fac cetățenii care vin din state ce nu se află pe lista aprobată de CNSU și care petrec în țările incluse pe listă o perioadă de 14 zile sau mai mare, înainte de a intra în ţară.  

Statele pentru care sunt eliminate măsurile de carantină sau izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Lista respectivă se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16.00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări. 

×