x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ALERTĂ pe litoralul bulgăresc! Apa Mării Negre ar putea fi CONTAMINATĂ cu virusul hepatitei A

ALERTĂ pe litoralul bulgăresc! Apa Mării Negre ar putea fi CONTAMINATĂ cu virusul hepatitei A

04 Iul 2014   •   08:51
ALERTĂ pe litoralul bulgăresc! Apa Mării Negre ar putea fi CONTAMINATĂ cu virusul hepatitei A

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Bulgaria sau care se află deja pe litoralul bulgăresc al Mării Negre că există riscul ridicat ca apa mării să fie infectată cu virusul hepatic A.

Potrivit informaţiilor publicate de specialiştii bulgari în hepatologie, cauza o reprezintă inundaţiile provocate de ploile puternice care au afectat portul Varna şi unele staţiuni bulgăreşti la Marea Neagră, informează MAE într-un comunicat.

Inspecţia Regională de Sănătate Varna a comunicat joi că urmare unor analize ale apei de mare din zona 'Plaja ofiţerilor - Varna' s-a constatat un rezultat nefavorabil al indicatorilor de analiză microbiologică 'Escherichia coli' şi 'enterococi intestinali'.

Specialiştii le recomandă turiştilor să nu consume midii crude, să utilizeze duşul după băile în mare, să respecte cu stricteţe regulile igienico-sanitare şi, pentru siguranţă, cei care îşi petrec vacanţa pe litoralul bulgăresc în acest an să se vaccineze împotriva hepatitei A.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea periodică atât a site-urilor de specialitate, cât şi a paginii web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de călătorie - Alerte de călătorie.

×