x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul azi

Litoralul azi

26 Aug 2005   •   00:00
Litoralul azi

Incident naval in dana 73 a Portului Constanta


Un petrolier incarcat cu 80.000 tone de titei a esuat la o jumatate de kilometru de tarm, ieri dupa-amiaza, in timpul manevrei de acostare in dana 73 a Portului Constanta. O echipa de inspectori a deschis ancheta.

VREMEA
  • Aer:min.24° … max.27°C
  • Apa marii:20°... 22°C

    MAINE (SAMBATA) Vremea va fi frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat.
  • Maxime: 25... 27°C.
  • Minime: 16... 18°C.
  • Apa marii: 20... 23°C.

    POIMAINE (DUMINICA) Vremea va fi predominant frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in timpul noptii.
  • Maxime: 26... 28°C.
  • Minime: 18... 20°C.
  • Apa marii: 20... 23°C.
  • MAMAIA
    Un exemplu relevant de poluare fonica este oferit de Cristal Club, care a primit amenzi in valoare de 30.000 de lei noi. Chiar daca au primit multe atentionari si controale, managerii discotecii nu le-au luat in seama, continuandu-si activitatea fara a avea autorizatie de mediu. Din aceasta cauza, Cristal Club a mai fost amendat cu 5.600 de lei si de catre Garda de Mediu.

    CONSTANTA
    Un petrolier sub pavilion maltez, incarcat cu 80.000 de tone de titei destinat societatii Oil Terminal Constanta, care venea din Rusia, a esuat la o jumatate de kilometru de tarm, ieri dupa-amiaza, in timpul manevrei de acostare in dana 73 a Portului Constanta. Seful Autoritatii Navale Romane, Alexandru Mezei, a declarat ca la fata locului au ajuns imediat doua remorchere, care au incercat dezesuarea petrolierului Alde Baran, dar, pentru ca acestea nu au facut fata, au fost aduse alte doua remorchere. O echipa de inspectori din cadrul ANR a deschis o ancheta pentru a cerceta cauzele producerii incidentului naval si pentru a stabili cui ii apartine vina.

    NEPTUN
    Inspectorii teritoriali din cadrul comandamentului "Litoral 2005" au efectuat 845 de actiuni de control in statiunile: Neptun, Costinesti, Mamaia. Astfel, au fost aplicate 721 de amenzi si 66 de avertismente. Valoarea totala a sanctiunilor a fost de 385.650 de lei noi. In cazul a 12 agenti economici s-a dispus inchiderea temporara. Principalele abateri constatate au fost: deficiente de informare, nerespectarea conditiilor igienico-sanitare la unitati de alimentatie publica, conditii igienico-sanitare necorespunzatoare la unitati de cazare turistica, comercializarea de produse alimentare cu termen de garantie expirat si nerespectarea conditiilor de depozitare a alimentelor.

    SATURN
    In acest an, una dintre statiunile preferate de romani a fost Saturn si datorita tarifelor acceptabile, oferite de unitatile turistice. Astfel, un sejur de sapte nopti, in care este inclusa cazarea si masa, la un hotel de doua stele costa 500 de lei, iar la trei stele ajunge la 600 de lei. Poate si de aceea, fluxul de turisti romani a crescut cu 25% in raport cu anul trecut. Si nu in ultimul rand, calitatea serviciilor oferite de unitatile turistice este mai ridicata decat in anii trecuti.

    CUM NE MAI DISTRAM
  • CONSTANTA. Daca in acest concediu v-ati plictisit de aglomeratie sau zgomotul manelelor si vreti ca macar pentru cateva ore sa vedeti si altceva, nimic mai simplu. In aceste zile, Galeria Mezeion a Muzeului de Arta din Constanta este gazda unei inedite expozitii de grafica artistica. Expunerea are ca tema "Curcubeul ca autoportret", fiind realizata cu mijloace informatice de catre Adriana Goilav si Calin Nemes. Prezentarea, intr-o succesiune simbolica, cuprinde sapte cicluri de lucrari separate prin opt autoportrete.

  • EFORIE NORD.
  • Iubitorii jazzului aflati in aceste zile in Eforie au motive de bucurie. In complexul Hotelului Europa poate fi ascultata formatia de jazz, blues si bossa nova Cvinteto classic, formata din Catalin Piroiu - chitara clasica, Mircea Ilias - vioara, Mario Feraru - vioara, Mircea Ciprian - contrabas si Gheorghe Mihail - pian. Trupa s-a infiintat in 2003, patru dintre componenti fiind absolventi ai Liceului de Arta Constanta. Repertoriul lor contine piese apartinand marilor compozitori ai genului: J.S. Bach, J. Strauss, Brahms, alaturi de lucrari de jazz, blues si bossa nova. Daca aveti drum prin Eforie, merita sa petreceti cateva minute in compania acestor tineri talentati.

  • MAMAIA.
  • Dupa o zi lunga de plaja, turistul obosit se poate plimba cu minicarul din statiunea Mamaia. Acesta ii sta la dispozitie in fiecare zi, de la 10:00 pana la 22:30. Traseul minicarului porneste din fata Hotelului Parc si se sfarseste la Hotel Victoria. Pretul unui bilet este de 2 lei noi, iar pentru copiii mai mici de 3 ani cursa este gratuita. Capacitatea minicarului ajunge pana la 40 de persoane, cate 20 in fiecare vagon. Cu aceasta ocazie, turistului i se ofera posibilitatea de a petrece cateva mi- nute admirand peisajul statiunii.
    ×
    Subiecte în articol: observator constanta