x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul azi

Litoralul azi

13 Aug 2005   •   00:00
Litoralul azi

Ploi de stele pe Litoral

Asta-seara, la mare, vom avea "artificii" naturale. Pe cer vor aparea stele cazatoare, care se vor putea observa, cu ochiul liber, mai ales din largul marii. Meteorii vor lumina noptile de la malul Marii Negre.

VREMEA
  • Aer min.26max.29°C
  • Apa marii 20°... 23°C

    MAINE (duminica) Vremea va fi usor instabila, cu cer temporar noros si averse. Vantul va sufla slab pana la moderat.
  • Maxime: 25°C… 28°C.
  • Minime: 16°C… 18°C.
  • Apa marii: 20°C... 23°C.

    POIMAINE (luni) Cerul va fi variabil, cu unele innorari noaptea, cand vor cadea averse slabe. Vantul va sufla moderat.
  • Maxime: 25°C… 28°C.
  • Minime: 18°C… 20°C.
  • Apa marii: 20°C... 22°C.
  • MAMAIA
    Jandarmii din Mamaia au vazut multe la viata lor, dar ce-au descoperit la Hotel Unirea i-a lasat cu gura cascata. O receptionera a descoperit ca un barbat dormea bine mersi intr-o camera pe care n-o platise. Constantin Slotea a fost evacuat de jandarmi, care i-au completat un proces-verbal de contraventie si i-au dat o amenda de 500 de lei noi.

    CONSTANTA
    Ploaie de stele astazi pe Litoral. Fenomenul este numit in popor "stele cu coada" si se intampla atunci cand apar pe cer puncte luminoase, care, dupa o deplasare de cateva clipe, se "sting". Astfel de aparitii sunt destul de dese, dar se ivesc mai curand in perioada 25 iulie-20 august. Astazi insa, "stelele cazatoare" vor putea fi observate foarte bine cu ochiul liber, a declarat purtatorul de cuvant din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta. Astfel, vor putea fi vazuti intre 30 si 50 de meteori. Cei care sunt interesati de observatii astronomice pot obtine mai multe informatii de la Planetariul Constanta.

    VENUS
    Directia de Sanatate Publica din Constanta a luat la puricat restaurantele si terasele de pe Litoral. Reprezentantii DSP au efectuat 302 controale si au depistat unitati alimentare si de alimentatie publica infestate cu paraziti si insecte. Inspectorii au decis sistarea activitatii la trei dintre unitatile de alimentatie publica controlate. Neprezentarea la controalele medicale periodice a angajatilor care lucreaza pe Litoral au adus amenzi de 28.800 de lei noi patronilor.

    SATURN
    Nu degeaba umbla oamenii de ordine pe plaja. Un echipaj al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, aflat in misiune la Saturn, l-a retinut pe Laurentiu S., de 21 de ani, din comuna Barbulesti, judetul Ialomita. Acesta oferea spre vanzare trecatorilor o camera video si un telefon mobil. Luat la bani marunti si intrebat despre provenienta bunurilor, tanarul a dat din colt in colt. Jandarmii au apelat agenda telefonului si l-au gasit pe proprietar. Acesta a declarat ca, pe langa telefon, i-au fost sustrase mai multe bunuri. Suspectul a fost "predat" politistilor din Eforie Nord.

    CUM NE MAI DISTRAM
    MAMAIA. Perla Litoralului va fi in aceasta seara gazda unui eveniment inedit: balet in aer liber. Compania Teatrului National de Opera si Balet "Oleg Danovski" va prezenta astazi, de la ora 21:00, in premiera, spectacolul coregrafic "Viata de artist". Conceput de Calin Hantiu, care semneaza si coregrafia, show-ul se doreste a fi un alt fel de balet - cu valsuri, polci, marsuri ale lui Johann Strauss, reunite intr-un medalion neoclasico-modern. Reprezentatia va avea loc in piateta Cazinoului din Mamaia. Pe scena vor evolua artisti de marca precum Sorin Galca, Francisc Strnad, Mircea Craciun, Cezar Buculei, Anca Strnad, Costica Dragomir, alaturi de ansamblul Companiei constantene de Balet.

    CONSTANTA. Astazi, mare bucurie mare in cel mai mare oras-port de la Marea Neagra. Doamnelor si domnilor, dar mai ales dragi tineri, concert Iris la malul marii! "Buna seara, prieteni!", va vor spune Cristi Minculescu & Co. Marii artisti sunt asteptati mai ceva ca painea calda pe Litoral. Legendara trupa va concerta pe aceeasi scena cu Nightlosers, Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici si Tapinarii, in Club Phoenix din Constanta. Superspectacolul va incepe la ora 21:30. Iris va mai sustine un recital si in Mamaia, in zona "Beerland".

    COSTINESTI. E plin Litoralul de concursuri de tot felul. Si mai ales de Miss-uri. Miss Diaspora, Miss Costinesti, Miss Eforie. N-am auzit inca de Miss Mamaia, dar nu-i timpul trecut! Am descoperit insa un concurs si mai incitant, care se numeste nici mai mult, nici mai putin decat Miss Tate adevarate! De parca ar recunoaste cineva ca le are false (tratate si siliconate de curand). Premii excitante, anunta organizatorii. Pe langa aspirantele la Miss Balcoane, mai puteti beneficia de litri de spume anticelulitice, bratari flourescente si instrumente de suflat, sa fluieri pana-ti ies ochii din cap. Toate aceste nebunii se petrec dupa ora 21:00, la Mega Discoteca Tineretului Costinesti.
    ×
    Subiecte în articol: observator mării