x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul azi

Litoralul azi

de Catalina Iancu    |    Miruna Mihalcea    |    08 Aug 2005   •   00:00
Litoralul azi

Amenzi de milioane

Inspectorii OPC au controlat restaurantul Hotelului Olimpic din Jupiter. In blocul alimentar, normele igienico-sanitare lipseau cu desavarsire. Unitatea a primit amenda maxima: 100 milioane de lei vechi.

VREMEA
  • Aer min.27max.29°C
  • Apa marii 23°... 24°C

    MAINE (marti) Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla moderat. Vremea va fi usor instabila.
  • Maxime: 24… 26°C.
  • Minime: 16… 18°C.
  • Apa marii: 22... 24°C.

    POIMAINE (miercuri) Vremea va fi predominant frumoasa si se va incalzi usor. Cerul va fi variabil.
  • Maxime: 26… 28°C.
  • Minime: 17… 20°C.
  • Apa marii: 22... 24°C.
  • MAMAIA
    Turistii din statiunea Mamaia au la dispozitie 60 de salvamari. Insa nu toti stiu ca daca au la dispozitie salvamari nu inseamna ca nu trebuie sa respecte regulile de comportament pe plaja si in apa. In consecinta, Serviciul Salvamar si Serviciul de Ambulanta au fost solicitate la peste 40 de cazuri pentru inec, desi, din fericire, nici unul dintre acestea nu s-a soldat cu un deces.

    CONSTANTA
    Strada Teodor Burada din Constanta a fost cercetata, ani de-a randul, de catre specialistii Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie. In week-end-ul trecut, in timp ce se faceau sapaturi pentru fundatia unei noi constructii, cercetatorii au descoperit un complex funerar in placi de calcar, iar in interiorul mormantului doua schelete. S-au mai gasit doua opaite, o canita, un bol, precum si obiecte din aur: doi cercei si un inel cu rubin. Plus o scoica mare, decorata cu modele, care servea drept suport pentru amestecul de unguente. Complexul funerar din Constanta dateaza din secolul III d.Hr. si se incadreaza intr-o necropola de epoca romana. Scheletele "proaspat" scoase la lumina au fost "cazate" in depozitul muzeului si vor fi supuse unei analize antropologice.

    EFORIE NORD
    Week-end-ul acesta, Litoralul a fost supraincarcat. Nu doar ca s-au agravat problemele de trafic aparute de cand vremea era tocmai buna de plaja, dar turistii care-au apucat, in cele din urma, sa ajunga la destinatia de concediu au avut surpriza sa constate ca nu mai au cu ce se-ntoarce acasa. Agentiile CFR din statiuni nu mai vindeau, sambata dimineata, nici un bilet de tren cu destinatia Bucuresti. Functionarii de la agentii i-au indrumat pe turistii care doreau sa paraseasca duminica Litoralul sa revina in cursul serii, pentru ca se asteapta aprobarea de a elibera bilete fara locuri.

    JUPITER
    De produse alterate, tacamuri ruginite si gandaci zburatori ati auzit probabil, prin mai toate statiunile. Dar de cuiburi de pasari pe tavanul restaurantului ati mai pomenit? Ei bine, o echipa de inspectori ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului, condusa de Catalin Teodorescu (un fel de Piedone din Constanta), a luat la puricat unitatile de alimentatie publica si cazare din Jupiter. Restaurantul Hotelului Olimpic din statiunea amintita, unde luau masa aproximativ 400 de turisti, era intr-o stare jalnica. Fiindca mizeria domnea peste tot, patronii au primit amenda maxima prevazuta de lege, adica 100 milioane de lei vechi. Administratorii au primit un termen de 15 zile pentru curatenie generala, in caz contrar, restaurantul va fi inchis.

    CUM NE MAI DISTRAM
    EFORIE NORD. Administratorii de plaja s-au gandit sa introduca, pentru acest sezon, un nou gen de distractie pe… nisip. De fapt, numai locatia este neobisnuita, pentru ca mesele de biliard sunt instalate pe plaja. O ora de distractie cu bile costa 80.000 de lei. Iar turistii care prefera jocurile pe apa au la dispozitie "eterna" banana. Pentru 15-20 de minute de plimbare cu vehiculul acvatic turistii scot din buzunar 100.000 de lei.

    MAMAIA. Atentie mare la maimuta-artista din Mamaia! Trei turisti au apelat deja la serviciile Spitalului de Boli Infectioase Constanta dupa ce au fost muscati de animalul de circ estival. Toti pacientii au declarat ca proprietarul maimutei nu vrea sa recunoasca incidentul. Problema de care se tem medicii este ca nu toti cei care ar putea fi agresati de maimuta s-ar adresa specialistului si atunci riscul de contaminare cu rabie ar fi foarte mare.

    SATURN. Turistii care-si petrec concediul in statiunea Saturn si care n-apuca, in timpul anului, sa viziteze salile de cinematograf au la dispozitie, drept compensatie, "Gradina Saturn". Aici pot urmari, pe 8 august, de la ora 22:00, "Lemony Snicket - o serie de evenimente nefericite". Marti, 9 august, tot de la ora 22:00, ruleaza "Capitanul Sky si lumea viitorului", miercuri, de la aceeasi ora, pot vedea faimosul "Aviatorul", iar joi, 11 august, bomboana de pe tort sau filmul saptamanii… "Contele de Monte Cristo".

    CONSTANTA. Comunitatea Oamenilor de Afaceri organizeaza astazi, 8 august, incepand cu ora 19:00, la Restaurantul Bulevard din Constanta, seara de jazz cu Harry Tavitian. Iubitorii genului nu trebuie sa rateze aceasta ocazie, avand in vedere ca jazz-ul nu prea este prezent pe Litoral, iar celelalte "cantari" pe ritmuri orientale polueaza fonic atmosfera din mai toate statiunile. Evenimentul este organizat in scopul strangerii de fonduri pentru ajutorarea victimelor inundatiilor din comuna Saraiu.
    ×
    Subiecte în articol: observator constanta