x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul azi

Litoralul azi

04 Aug 2005   •   00:00
Litoralul azi

Marea intrebare a zilei

Ce va irita mai tare pe plaja, zgomotul sau manelele?

VREMEA
  • Aer min.29max.31°C
  • Apa marii 23°... 25°C

    MAINE (miercuri) Vremea va fi calda dar va deveni instabila. Va ploua local si vor fi descarcari electrice, mai ales spre seara.
  • Maxime: 28... 30°C.
  • Minime: 19... 22°C.
  • Apa marii: 22... 25°C.

    POIMAINE(joi) Vremea va fi instabila. Cerul va fi innorat si va ploua, mai ales ziua. Vantul va sufla mai tare.
  • Maxime: 25... 28°C.
  • Minime: 19... 21°C.
  • Apa marii: 21... 23°C.
  • NAVODARI
    Ana din Baia Mare recunoaste ca o problema mai mare decat manelele in sine o reprezinta de fapt intreaga combinatie de genuri si stiluri muzicale. "Pe cuvant daca m-ar deranja s-ascult un singur lucru. Asta e, dom’le, mi-am ales peticul asta de nisip, ascult ce-i in jurul meu, chiar daca poate nu ascult de obicei. Dar, oriunde te-ai afla pe plaja, auzi altceva din fiecare directie".

    MAMAIA
    Mirela din Constanta e categorica in privinta manelelor. "Cand am o zi libera, vin cu fiul meu la plaja, prin Mamaia. As putea sa ma duc si-n alte statiuni, sa mai schimbam atmosfera, da’ prefer aici, pentru ca nu prea sunt manele. Chestii usoare, estivale, dar nu manele. Si-asa nu mai stiu ce sa ma fac cu baiatu’, care la bloc asculta doar prostii... nu stiu ce Salam si Adrian Minune. N-am nimic cu ei, Doamne fereste!, dar mi se pare ca treaba cu manelele a devenit un fel de manie, care nu e buna, cum nu e buna nici un fel de obsesie, in general!"

    EFORIE NORD
    Dragos din Buzau e fan declarat al lui Adi Minune. "Daca n-as sti ca sunt la moda manelele si n-au astia-ncotro decat sa puna pe la terase, mi-as aduce casetofonu’. Sau, nu stiu, as asculta la casti, ca sa nu-i deranjez pe altii. Da’ stii cum e si cu deranjatu’ asta? Lumea buna se lauda, vezi Doamne, ca-i uraste pe manelisti, da’ sa-i vezi cum aleg ei terasele cu manele... Mai nou, mi se pare ca e o adevarata moda sa spui ca nu-ti place un lucru, doar asa, de ochii lumii, si tu de fapt sa fii de-a dreptul fan. Spre deosebire de altii, eu recunosc ca ma dau in vant dupa manele".

    COSTINESTI
    Claudiu din Oltenita nu si-ar dori vacanta fara manele. "Pai am venit sa ma distrez. Ce vreti, s-ascult mai stiu io ce clasic? Da’ nu-mi ajunge ca s-a terminat scoala?! Mie-mi plac manelele, ca sunt perfecte pentru distractie. Daca le-auzi, nu-ti vine sa te gandesti la chestii serioase, sa te doara capu’. Culmea ar fi sa bage un jazz pe plaja, ca atunci m-as duce la strand s-ascult manele. Si daca acolo l-ar baga pe Eminem, m-as duce cu baietii sa dam la peste si l-as pune io pe Guta la casetofon!"

    NEPTUN
    Tiberiu din Piatra Neamt e perfect indiferent daca e zgomot sau sunt manele. "Mi-e egal. Nici nu prea stau eu pe plaja, ca sa-mi ciulesc urechile la ce baga ei pe la terase. Stau toata ziua in apa, cu prietenii. Cand plec in concediu nu ma intereseaza decat sa fiu cu gasca. N-are importanta unde, totul e sa ne simtim bine intre noi. Dar, daca e sa ma gandesc bine, manelele ma deranjeaza mai putin decat trambitarii astia cu megafoane care, culmea!, tot concertele manelistilor le-anunta!"

    VENUS
    Dana din Brasov are o problema cu portavocile. "Mie-mi place s-adorm pe plaja. Ei, adormi daca poti! Cand s-atipesc, nu se poate sa nu treaca unu’ s-anunte "colorata, maine-i gata" sau ca Blondy canta diseara. Ma enerveaza la maximum. Noroc macar ca nu le mai dau voie alora cu banane si porumb fiert pe plaja, ca aia veneau chiar la marginea cearsafului. Ce conta ca nu-i bagi in seama, ei tot te trageau de prosop".

    CUM NE DISTRAM
    VAMA VECHE. La Vama Veche, pe langa bere si... mai multa bere, comerciantii de vacanta le-au iesit tinerilor in intampinare cu o noua oferta. Este vorba despre un anticariat deschis pe una din aleile laturalnice ale Vamii. Proprietarul este Lucian Oancea, din Galati. Nu are decat 25 de ani, a lucrat deja in politica si presa scrisa, iar din 2003 are un anticariat la el in oras. Acesta este primul an in care vine pe plaja de la Vama Veche si a gasit o modalitate de "PR" inedita. Lucian s-a adaptat asteptarilor si stilului vamaiotilor, asa ca anticariatul sau functioneaza intr-un cort militar. Pentru urmatoarele doua saptamani insa, Lucian isi va muta "sandramaua" la terasa "Narghilele", tot in Vama. E plin sezon si ar fi pacat ca turistii sa nu dibuie cortul cu carti.

    OLIMP. Totu-i bine cand se termina cu bine. Speram sa fie valabil si pentru turistii care aleg doua din variantele de distractie propuse de statiunea Olimp. Pe plaja, doritorii de senzatii tari au posibilitatea fie de a face scufundari, fie de a se plimba cu skijet-ul. Evident, scufundarile nu le face fiecare de capul sau. Exista regulamente, echipamente speciale, antrenori si declaratii semnate pe proprie raspundere. Si la skijet sunt indicatii si reguli de respectat. Singura problema ar fi ca centrele de unde "pornesc" cele doua se intersecteaza periculos de mult. Una-i pe un dig, alta pe digul alaturat. E drept ca exista culoare delimitate, insa... frica pazeste pepenii, asa ca, grija mare la optiunile pe care le faceti in materie de distractie pe bani grei si riscuri pe masura!

    EFORIE NORD. Mai nou, afacerea sezonului o reprezinta magazinele cu reduceri. Daca, in verile trecute, statiunea Mamaia avea cel mai larg vad in materie de amatori de lucruri ieftine, anul acesta turistii se-ndreapta spre Eforie Nord, unde sunt foarte multe astfel de magazine. Incredibil sau nu, dar cel mai scump produs dintr-un astfel de magazin ajunge la 700.000, restul costand, la gramada, 100.000 bucata, indifirent ca-i fusta, bluza, pantalon sau geanta de plaja.
    ×
    Subiecte în articol: observator plaja manele