x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul azi

Litoralul azi

de Miruna Mihalcea    |    03 Aug 2005   •   00:00
Litoralul azi

Marea intrebare a zilei

Va strangeti gunoaiele atunci cand plecati de pe plaja?

VREMEA
  • Aer min.27max.30°C
  • Apa marii 23°... 24°C

    MAINE (miercuri) Cerul va fi variabil si vor fi conditii de ploi de scurta durata, dupa-amiaza.
  • Maxime: 28... 30°C.
  • Minime: 19... 21°C.
  • Apa marii: 22... 24°C.

    POIMAINE (joi) Vremea va deveni usor instabila si local vor fi ploi si descarcari electrice.
  • Maxime: 28... 30°C.
  • Minime: 19... 22°C.
  • Apa marii: 23... 24°C.
  • NAVODARI
    Andreea din Cluj: "Nu. Mi se pare de-a dreptul caraghios sa defilez prin statiune cu o sacosa de gunoi dupa mine, pentru ca nimeni nu ma obliga sa ma-ntorc la hotel ca sa desert punga. Pana cand primariile nu se vor sesiza in vreun fel, pentru ca nimeni n-are chef sa-si tina mizeria-n geanta, doar ca sa le dea o palma morala responsabililor cu treaba asta."

    MAMAIA
    Mirela din Brasov e suparata foc pe administratorii plajelor. "Pai, dupa ce ca platesc atat pe sezlonguri, umbrelute si-alte acareturi d-astea, nici macar n-au bunul simt sa puna si ei un cos de gunoi din loc in loc. Bine ca-n pretul biletului de umbrela intra si-o masuta pe care sa mananci si tu o punga de biscuiti si sa-si asezi sticla de apa, ca la sfarsit sa te trezesti ca trebuie sa-ti iei gunoiu’ la spinare! Mi se pare revoltator, atata vreme cat scot bani din buzunar pentru confort, sa fiu nevoita sa-mi umplu sacosa cu mizerii!"

    EFORIE NORD
    Andrei din Slatina recunoaste ca nu-si face probleme din pricina gunoiului. "M-am obisnuit sa-not printre mizerii pe litoralul romanesc. N-am bani sa merg in strainatate, unde oamenii sunt civilizati si conditiile din statiunile turistice sunt pe masura. Persoanele «responsabile» ar zice c-as putea frumusel sa-mi adun pungile si mucurile de tigara si sa le car dupa mine. Sigur, ca si cum prima mea grija cand ma trezesc dimineata si plec la plaja ar trebui sa fie cautatul unei pungi de gunoi pe care s-o am la-ndemana pentru orice eventualitate. Vezi sa nu!"

    COSTINESTI
    George din Bucuresti e mare amator de bere..."Cat e ziua de lunga stau la plaja. N-am de gand sa-mi petrec vacanta prin terase afumate, ca asta pot s-o fac si-acasa. Stau, nenica, pe plaja, cu prietenii si cu berea la metru. Suntem numai baieti aici, n-am venit ca fetele cu tot felul de gentute colorate de plaja, pline de prostii. Noi avem prosopu’ si bani de bere. Asa ca sa faca bine sa se ocupe cineva de problema cosurilor de gunoi, ca n-am venit la mare ca sa irosesc jumatate din timpul de plaja cautand un cos de gunoi care sa nu dea pe-afara!"

    NEPTUN
    Mircea din Baia Mare n-are chef sa dezbata probleme ecologice. "Frate, nu stiu. Cert ca eu nu cred ca faza cu gunoiu e problema mea. Atata vreme cat in perimetrul in care ma invart nu dau de nici un cos de gunoi gol, la revedere! Sa nu uite nemultumitii ca eu platesc pentru portiune de plaja unde stau, deci astept ca cineva sa se ocupe de intretinerea locului. Daca nu, eu nu ma bag in treburile lor, cum nici mie nu-mi spune cineva cum sa-mi ingrijesc gospodaria!"

    VAMA VECHE
    Tiberiu din Maramures sta la cort, in Vama Veche, si problema gunoiului aruncat alandala nu-l prea intereseaza: "Lasa-ma, nene, io am venit sa ma distrez. Nu stiu io care-i treaba, intreab-o pe prietena mea. Ea pune masa, ea o strange. Ce stiu unde duce gunoiu’? Banuiesc ca nu-l lasa langa cort, desi habar n-am unde-l duce. Da’ face ea ceva, ca-i obsedata cu curatenia!"

    CUM NE DISTRAM
    CONSTANTA. Turisti romani veniti din toate zonele tarii, laolalta cu turisti straini din Germania, Franta, Ungaria sau Anglia sunt atrasi in statiunile din sudul Litoralului, in special in orasul Constanta, unde se afla cei mai multi specialisti in terapia prin acupunctura. Se pare ca numarul cabinetelor de specialitate a crescut in ultima vreme, concurenta sporita in domeniu determinand cresterea calitatii tratamentelor. In general, pretul unei consultatii este de 350.000 de lei. Pe baza acesteia este stabilita terapia care va fi aplicata. O sedinta de presopunctura costa 300.000 de lei, la fel ca una de reflexoterapie. Acelasi pret are si o sedinta de acupunctura, care consta in aplicarea unor ace in punctele meridiane de energie ale corpului. Cabinetele practica reduceri pentru persoanele care platesc in avans mai multe sedinte.

    MAMAIA. In perioada 4-7 august, la Hotel Perla din Mamaia se va desfasura EROS SHOW ESTIVAL 2005. Expozitia si programul evenimentului sunt adresate in exclusivitate persoanelor majore. Vizitatorii vor asista la prezentari de lenjerie intima, la show-uri lesbi, streaptease feminin si streaptease masculin. La eveniment vor fi prezente starurile unor cunoscute reviste pentru adulti, precum si celebrul star roman de filme porno Titus Steel, alaturi de "artistele" pe care acesta le promoveaza in filmele sale.

    NEPTUN. Terasele si restaurantele din Neptun au grija sa creeze o atmosfera placuta pentru clientii lor. Nu este vorba numai despre turistii romani, carora patronii de restaurante le asigura programe de muzica si dans folcloric, ci si de turistii straini. Ca sa se simta in largul lor, localurile includ in programele lor si reprezentatii artistice originare din tara de bastina a clientilor straini. Atmosfera nu tine doar de programul artistic, ci si de preparatele culinare. In momentul in care locatia e vizitata de clienti straini, patronii comanda bucatarilor bine instruiti sa prepare cel putin un fel de mancare specific.
    ×
    Subiecte în articol: observator plaja