x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liviu Dragnea, către prefecţii din zonele dunărene: Luaţi în serios avertizările hidro şi meteo!

Liviu Dragnea, către prefecţii din zonele dunărene: Luaţi în serios avertizările hidro şi meteo!

30 Mai 2014   •   12:56
Liviu Dragnea, către prefecţii din zonele dunărene: Luaţi în serios avertizările hidro şi meteo!

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a cerut vineri prefecţilor din zonele dunărene şi celor din judeţele aflate sub cod portocaliu hidrologic să ia toate măsurile necesare prevenirii şi intervenţiei pentru diminuarea eventualelor efecte ale inundaţiilor.

'Vreau să primul rând să atenţionez judeţele dunărene să luaţi foarte în serios evoluţia meteorologică şi hidrologică din orele şi zilele următoare. În al doilea rând aş vrea să avertizez judeţele care sunt sub cod portocaliu din punct de vedere hidrologic. În special judeţele Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Botoşani, Iaşi, Suceava, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi, Constanţa, Tulcea. Dincolo de cursurile mari de apă, din cauza cantităţilor însemnate de ploi, cursuri mici de apă pot ieşi din matcă, cursuri care în timpul verii pot să fie şi secate', a declarat vicepremierul Liviu Dragnea la Comandamentul pentru inundaţii convocat la Palatul Victoria.

El a prezentat apoi o serie de măsuri care trebuie luate pentru prevenirea inundaţiilor şi pentru intervenţii în zone cu risc. Între acestea, el a menţionat pregătirea tehnicii şi personalului de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi pentru consolidarea digurilor.

'Dacă este cazul - evacuarea populaţiei; dacă este cazul - căutarea, salvarea persoanelor, a animalelor şi evacuarea bunurilor; dacă este cazul - înlăturarea, limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative; activarea şi instruirea unor grupe mixte constituite din specialiştii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene, a secţiilor de gospodărie a apelor, a direcţiilor regionale, serviciile deconcentrate ale ANIF, astfel încât să fiţi în măsură să executaţi misiuni de recunoaştere în zonele cu potenţial de a fi afectate, precum şi în zonele limitrofe; organizarea unor detaşamente formate din 20-30 de subofiţeri care vor putea să fie dislocate imediat în zonele de risc unde se preconizează formarea viiturilor; instituirea permanenţei la sediile primăriilor din zonele vulnerabile aflate sub incidenţa avertizărilor. Repet, prefecţii trebuie să se ocupe de aceste activităţi şi măsuri care trebuie întreprinse de autorităţile locale', a declarat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Vicepremierul a spus că, dacă va fi nevoie, pentru anumite intervenţii, va fi solicitat ajutorul Ministerului Apărării.

Liviu Dragnea i-a solicitat ministrului delegat Doina Pană să fie prezentă în weekend la sediul Departamentului pentru Ape şi Păduri, pe care-l conduce.

×