x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liviu Pop: Ministerul Educaţiei ar trebui să reintroducă examenul de admitere la liceu şi universitate

Liviu Pop: Ministerul Educaţiei ar trebui să reintroducă examenul de admitere la liceu şi universitate

12 Iul 2013   •   11:08
Liviu Pop: Ministerul Educaţiei ar trebui să reintroducă examenul de admitere la liceu şi universitate

Senatorul Partidului Social Democrat Liviu Marian Pop consideră că Ministerul Educaţiei ar trebui să reintroducă examenul de admitere la liceu şi facultate.

"Doar în acest fel bacalaureatul şi evaluarea naţională vor redeveni ceea ce trebuie să fie, şi anume o evaluare pentru fiecare elev la finele unui ciclu de învăţământ. Această idee este din ce în ce mai agreată de numeroşi oameni politici, dar şi de sindicatele din învăţământ", subliniază Pop într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Potrivit documentului, în cadrul unei discuţii dintre foştii miniştri ai Educaţiei Ecaterina Andronescu şi Liviu Pop cu reprezentanţii Federaţiei Sindicatului Liber din Învăţământ s-a subliniat importanţa reintroducerii examenului atât la admiterea la liceu, cât şi la universităţi.

"În momentul de faţă există o presiune asupra elevilor şi cadrelor didactice. Asta pentru că timp de patru ani (clasele V-VIII), fiecare îşi doreşte medii foarte mari la finele fiecărei clase fără să se mai ţină cont ca notele să fie date pe cunoştinţele elevului. Ne dorim să formăm oameni bine pregătiţi în domeniile în care îşi doresc să profeseze. Să se orienteze din timp, astfel încât formarea să fie făcută din timp. Nu toată lumea trebuie să fie absolvent de facultate, ci un foarte bun specialist în ceea ce face", a evidenţiat Pop.

La rândul său, potrivit comunicatului de presă, Ecaterina Andronescu a precizat că "admiterea obligatorie în universităţi scade presiunea de la bacalaureat şi examenul redevine ceea ce în mod normal trebuie să fie - o evaluare de sfârşit de ciclu", iar acest lucru se poate rezolva modificând legea pentru anul viitor.

Vicepremierul Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că în Biroul Permanent Naţional al PSD s-a cerut reintroducerea examenului de admitere la liceu şi facultate, într-o 'discuţie serioasă cu cei de la Educaţie'.

'S-a discutat în Biroul Permanent Naţional nu numai de către mine, mulţi colegi în Biroul Naţional al PSD au ridicat aceste chestiuni. S-a dezbătut destul de serios acest subiect, şi anume, educaţia în general, sistemul educaţional din România, deci nu o discuţie punctuală despre ce s-a întâmplat la nu ştiu care liceu, că i-au prins pe unii cu bani pe nu ştiu unde şi au cărat copiii cu autobuzele. Dincolo de acest lucru, s-a solicitat să se facă o analiză serioasă a unei abordări strategice şi complete a ceea ce vrem de la sistemul educaţional. (...) A fost o discuţie serioasă la noi în partid, în Biroul Permanent Naţional, unde erau prezenţi şi cei de la Educaţie, cei doi miniştri', a spus Dragnea, care s-a pronunţat "categoric" pentru reintroducerea examenului de admitere la liceu şi facultate.

×