x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Brăila: Mai sunt 19 localităţi izolate. DN 23 este blocat parţial

Brăila: Mai sunt 19 localităţi izolate. DN 23 este blocat parţial

de Agerpres    |    31 Ian 2014   •   18:52
Brăila: Mai sunt 19 localităţi izolate. DN 23 este blocat parţial

19 localităţi mai erau vineri seara izolate în zăpadă, în judeţul Brăila, echipele de intervenţie formate din peste 500 de pompieri, militari şi jandarmi luptându-se de zile întregi cu nămeţii pentru a deszăpezi drumurile şi casele oamenilor, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ştefan Stoian.

În prezent, DN 23 este blocat parţial, iar pe DN 2B, DN 21, DN 22 şi DN 22B se circulă în condiţii de iarnă.

Sunt în continuare fără alimentare cu apă satele Roşiori, Florica şi Colţea aparţinând de comuna Roşiori.

Sunt izolate satul Constantin Gabrielescu din Bordei Verde, satele Batogu şi Ioneşti din Cireşu, satul Bumbăcari din Dudeşti, satele Galbenu, Drogu, Pântecani, Sătuc, Zamfireşti din Galbenu, satul Maraloiu din Gradiştea, Boarca şi Mihail Kogălniceanu din Râmnicelu, satul Pribeagu din Roşiori, comuna Stăncuţa cu satele Polizeşti şi Stanca, satele Câineni Băi şi Plăsoiu din Visani şi satul Dudescu din Zăvoaia.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Dunărea' al judeţului Brăila acţionează cu 30 pompieri care deszăpezesc comunele Bărăganu, Victoria, Berlescu şi Gropeni.

Sunt constituite 13 filtre pentru dirijarea traficului pe drumurile naţionale şi judeţene de pe raza judeţului Brăila, cu 150 de poliţişti şi 45 mijloace auto.

Pe raza comunei Siliştea au acţionat 89 poliţişti din cadrul Serviciului pentru acţiuni speciale în vederea deszăpezirii locuinţelor afectate.

În teren sunt 188 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila şi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău, care participă la acţiuni de deszăpezire în localităţile Olăneasca, Gulianca, Corbu Nou, Corbu Vechi, Măxineni şi Romanu.

În misiune sunt 325 militari din cadrul unitaţilor MApN din Brăila şi Galaţi, care participă la acţiuni de deszăpezire în municipiul Brăila, oraşul Făurei, comunele Surdila Găiseanca, Scorţaru Nou, Rîmnicelu, Movila Miresii, M. Kogălniceanu, Esna şi Gemenele şi la transportul de carburant (motorină) asigurat de la rezervele de stat în comunele Salcia Tudor, Măxineni, Bărăganul şi Dudeşti. 

×
Subiecte în articol: localitati izolate dn 23 Braila inzapezit