x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Locuinţele de zeci de mii de euro ale clujenilor se prăbuşesc

Locuinţele de zeci de mii de euro ale clujenilor se prăbuşesc

de Lacrima Andreica    |    25 Aug 2009   •   00:00

În ultimele luni, numărul cazurilor în care apartamente din blocuri recent construite în Cluj au probleme, iar cumpărătorii lor ajung să dea în judecată constructorii şi să-i reclame la Oficiul Judeţean de Protecţie a Consumatorului în disperare de cauză.

O clujeancă însărcinată în luna a şaptea s-a pomenit cu tencuiala tavanului prăbuşindu-se peste ea, iar locuitori ai cartierului Europort se plâng că deşi abia cumpărate apartamentele lor au probleme serioase legate de calitatea lucrărilor.

O clujeancă însărcinată în luna a şaptea s-a pomenit că îi cade în cap tavanul apartamentului în care locuia în Baciu, în timp ce stătea la masă. Femeia a fost transportată de urgenţă la spital. Unul dintre principalele forumuri de discuţie internautică ale clujenilor, forumul "Softpedia", "musteşte" de avertizări şi plângeri care afirmă că apartamentele din ansamblurile Europort au toate probleme de la inflitraţii de apă, la tencuieli care se desprind, iar oamenii postează pe forum chiar şi pozele prin care atestă situaţia în care se află locuinţele lor cumpărate de mai puţin de un an.

Apartamentul al cărui tavan s-a desprins şi a rănit femeia însărcinată era locuit abia din luna februarie şi din spusele locatarilor ar fi costat 50.000 de euro.

RECLAMAŢII LA OPC
Inspectoratul de Stat în Construcţii spune că locatarii au ca soluţie chemarea în judecată a firmei care construit apartamentele sau a vânzătorului. Pe de altă parte, oficiali ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului spun că au primit deja reclamaţii încă de la începutul lunii august care acuzau calitatea slabă a lucrărilor. Clujenii se plâng că şapele apartamentelor pentru care încă plătesc bani grei sunt prost turnate şi sunt denivelate, că faianţa şi gresia ar fi prost montate şi că tencuiala cade de pe pereţi, fapt care s-a confirmat prin nefericitul eveniment în care femeia însărcinată a fost rănită de tencuiala desprinsă de pe tavan.

Anul trecut, mai mulţi clujeni au reclamat calitatea proastă a lucrărilor executarte în apartamente noi din Floreşti şi din alte cartiere nou-terminate ale oraşului şi s-au plâns că le-ar fi căzut tencuiala de pe pereţi la doar câteva luni de la data la care s-au mutat în apartamente, fără a fi existat la acea dată răniţi.

×
Subiecte în articol: observator