x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Locuitorii din Mangalia au rămas din nou fără căldură. Urmează proteste

Locuitorii din Mangalia au rămas din nou fără căldură. Urmează proteste

de Cristian Ionescu    |    23 Dec 2012   •   20:00
Locuitorii din Mangalia au rămas din nou fără căldură. Urmează proteste

Mangaliotii au intampinat din nou gerul iernii fara caldura, dupa ce anul trecut au facut acelasi lucru. Locuitorilor li s-a promis ferm ca acest lucru se va schimba,  odata cu alegerile pentru Primaria din Mangalia din vara, cand era cald. Atunci, Cristian Radu, noul primar al orasului a castigat alegerile pentru Primaria Mangalia, reusind sa obtina cu peste 1.700 de voturi mai mult decat principalul sau contracandidat, Zanfir Iorgus (PDL).  Tot atunci, proaspatul primar a promis ferm celor care l-au votat ca nu vor mai suferi de frig asa cum au facut-o iarna trecuta, cand cateva mii de persoane au clantanit de frig in propriile case, din cauza neintelegerilor intre Primarie si compania furnizoare de agent termic. Se pare ca promisiunile domnului primar se incapataneaza sa se concretizeze, pentru ca locuitorii reclama din nou lipsa caldurii si ameninta ca vor iesi din nou in strada. Pe pagina de Facebook a orasului Mangalia locuitorii si-au varsat frustrarea si au indicat adrese si zone din oras, unde frigul a pus stapanire pe casele lor.

Daniela Dora scrie: „Parintii mei sufera de frig, locuiesc pe soseaua Constantei la blocul C1G. Am inteles ca situatia dureaza de aproximativ trei saptamani,  caldura a fost furnizata cu intermitente si nu la capacitate maxima, iar de aproximativ o saptamana nu mai au caldura deloc”.

Alina Gabriela: “Nici pe Bld. 1 Decembrie nu este caldura de o saptamana si ceva. Matusa mea sta acolo. Desi am inteles ca centrala aceea va fi prima care va trece pe gaz. Acum ramane de vazut cand”

Silvia-Ioana Munteanu spune ca reprezentantii actualei companii de termoficare manifesta acelasi comportament evaziv atunci cand sunt cautati pentru explicatii: “Mi-au raspuns la telefon dupa muuulte insistente. Ba suna ocupat, ba imi inchideau pur si simplu telefonul. Raspunsul e acelasi indiferent de centrala. Cazane, filtre... In seara asta, maine seara, intr-o saptamana.”

Potrivit informatiilor postate pe pagina de Facebook a grupului, in loc sa se pregateasca de Sfintele Sarbatori, mangaliotii se strang sa iasa in strada maine, la ora 10.00, in fata Primariei Mangalia. Oricum, e mai cald decat in case.

×