x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Locul 13 nu e rău. În niciun caz nu s-a făcut de râs". Ce spune Mihai Trăistariu despre prestaţia lui Cezar Ouatu

"Locul 13 nu e rău. În niciun caz nu s-a făcut de râs". Ce spune Mihai Trăistariu despre prestaţia lui Cezar Ouatu

19 Mai 2013   •   14:06
"Locul 13 nu e rău. În niciun caz nu s-a făcut de râs". Ce spune Mihai Trăistariu despre prestaţia lui Cezar Ouatu

Mihai Trăistariu a declarat că Cezar a reprezentat România cu cinste în finala Eurovision, a cântat impecabil şi ar fi meritat unul din primele zece locuri în clasament.

"Mi s-a părut perfect. Eu nu am ce să-i reproşez lui Cezar. El a cântat impecabil, fără greşeală. El este şi aşa un profesionalist. Spectacolul lui a existat, nu a fost zero şi nu putem să spunem că nu a venit cu show. El s-a prezentat la maxim, s-a pregătit. Mie îmi place că s-a preocupat şi se cunoaşte, deci nu s-a dus la plesneală cum s-au dus artiştii de anul trecut sau din anii trecuţi, adică s-au dus şi ei să fie prezenţi pe scenă. El chiar s-a preocupat. Mantia aia pe mine nu m-a deranjat deloc. Se vedea că nu e rochie, se vedea că e o mantie de împărat, de Dracula, cu ţinte, cu diamante. Chiar şi-a dat interesul. Şi echipa televiziunii şi-a dat interesul. Mie mi-a plăcut momentul lui. Locul 13 nu e un loc rău, din 39 de ţări să ajungi în prima treime eu zic că e ok", a spus Mihai Trăistariu, potrivit Mediafax.

El a precizat că la Eurovision "mai sunt şi locurile politice" şi "ţările care se votează unele pe altele". "La noi văd că anul ăsta a lipsit cu desăvârşire ajutorul moldovenilor, iar Spania şi Italia nu ne-au dat nimic. Nu mă aşteptam", a mai spus Trăistariu.

"Categoric merita unul din primele zece locuri, dar Eurovisionul e foarte ciudat, nu mai contează nici vocea. Îmi amintesc că atunci când a fost Elena Gheorghe a cântat perfect. Eu nu am văzut greşeală la ea şi cu toate astea a luat locul 20. Deci nu ţine numai de cântat, trebuie să placi în alea trei minute. Mai este şi juriul, acolo poate fi puţin manipulată treaba, dar o ţară întreagă care dă sms nu prea poţi ... El a primit voturi de la multe ţărişoare, au fost şi multe de 0, aşa e la Eurovision. Locul 13 nu e rău. În niciun caz nu s-a făcut de râs, a reprezentat ţara cu cinste. Acuma mai ţine şi de trend. Piesa lui nu-i foarte modernă şi aici a avut un minus. E o piesă mai clasică, nu s-a încadrat.

În ceea ce o priveşte pe Emmelie de Forest din Danemarca, care a câştigat Eurovision 2013 cu piesa "Only Teardrops", Mihai Trăistariu spune că nu i s-a părut spectaculoasă.

"Eu am văzut că de o lună era pe primul loc în sondajele pe internet şi la casele de pariuri şi chiar m-am minunat aşa că nu mi s-a părut spectaculoasă, dar probabil simplitatea fetei a contat. Are nişte inflexiuni gen Shakira, a furat puţin de acolo, şi refrenul foarte uşor şi probabil se preferă piesele astea simple, cu refren. Plus că se mai întâmplă un paradox, când milioane de oameni pariază la casele de pariuri, dau bani, inevitabil votează şi la concurs şi automat dau şi alea 20 de sms-uri de pe un telefon. Ăia care au pariat, au şi votat, nu ştiu dacă credeau ei la maxim în Danemarca dar au vrut să câştige nişte bani şi cred că şi voturilea alea au contat", a mai spus Mihai Trăistariu.

Din perspectiva lui Trăistariu, cel mai bun show din finala Eurovision 2013 a fost cel al reprezentantului Azerbaidjanului, Farid Mammadov, care s-a situat pe poziţia a doua în clasamentul final, cu 234 de puncte.

"Cel mai bun show a fost al Azerbaidjanului, cubul ăla de sticlă, umbra lui, ceva inedit şi simplu, dar foarte spectaculos. Mi-a plăcut Ucraina ca voce mult şi ca spectacol. Şi Belgia mi-a plăcut. Mi-a părut foarte rău de Anglia şi de Bonnie Tyler, care este o legendă. Mi-a fost aşa milă de ea că la cariera mondială şi la ce hituri are este păcat că tineretul şi lumea de azi nu mai dau un vot pentru ce a făcut. Anouk (reprezentanta Olandei, situată pe locul al nouălea n.r.) la fel, putea şi ea să iasă mai în faţă. Amândouă mi-au plăcut foarte mult (...) Dar iată că lumea nu mai vrea vedete. Şi în anul meu, în 2006, am concurat cu trupa Las Ketchup, celebră pentru melodia 'Aserejé', şi mă gândeam că o să câştige, dar au luat locul 20 pentru Spania", a mai spus Trăistariu.

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, sâmbătă seară, la Malmö Arena (Suedia), în timp ce Emmelie de Forest din Danemarca a câştigat competiţia.


×