x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Logo-ul vizitei Papei Francisc în România, cu motto-ul "Să mergem împreună", un mesaj de unitate şi întărirea credinţei

Logo-ul vizitei Papei Francisc în România, cu motto-ul "Să mergem împreună", un mesaj de unitate şi întărirea credinţei

11 Ian 2019   •   14:24
Logo-ul vizitei Papei Francisc în România, cu motto-ul "Să mergem împreună", un mesaj de unitate şi întărirea credinţei
Sursa foto: GIORGIO ONORATI/EPA

Logo-ul vizitei pe care Suveranului Pontif o va efectua în România, care cuprinde motto-ul "'Să mergem împreună!' Papa Francisc în România 31 mai - 2 iunie 2019", invită la unirea tuturor sub mantia ocrotitoare a Maicii Domnului, se explică pe site-ul Curiei Arhiepiscopiei Majore.

"Poporul lui Dumnezeu din România îşi duce existenţa sub ocrotirea Maicii Domnului. România este numită adesea 'grădina Maicii Domnului', expresie dragă tuturor credincioşilor, folosită şi de Sfântul Ioan Paul al II-lea în timpul vizitei sale din 1999. Vizita Papei Francisc preia această amprentă tipic mariană, invitând la unirea tuturor sub mantia ocrotitoare a Maicii Domnului, aşa cum indică mottoul 'Să mergem împreună!'", se arată în postarea de pe e-communio.ro.

Potrivit materialului menţionat, Suveranul Pontif însuşi a îndemnat adesea la unirea diferitelor forţe, la renunţarea la egoism şi la acordarea priorităţii binelui comun: "Urmaşul Sfântului Petru vine în România pentru a invita la unitate, pentru a întări în credinţă. Într-un context confesional divizat, apelul la unitate primeşte o importantă dimensiune ecumenică".

Culorile utilizate în logo fac trimitere la cele ale drapelului naţional, respectiv albastru, galben şi roşu.

Papa Francisc va face o călătorie apostolică în România în perioada 31 mai - 2 iunie. Papa Francisc va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc. AGERPRES

×
Subiecte în articol: România papa francisc