x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lovită şi abandonată pe trecerea de pietoni, sub privirile poliţiştilor

Lovită şi abandonată pe trecerea de pietoni, sub privirile poliţiştilor

de Mara Raducanu    |    Andreea Cascaval    |    29 Mar 2008   •   00:00
Lovită şi abandonată pe trecerea de pietoni, sub privirile poliţiştilor

Lovită pe trecerea de pietoni, o tânără s-a zbătut între viaţă şi moarte sub ochii mai multor poliţişti. Oamenii legii nu au lăsat pe nimeni să se apropie, pentru că, spun ei, nu ştiau cât de rău fusese lovită.VIDEO

O tânără de 20 de ani din Chişinău a fost accidentată mortal ieri după-amiază în timp ce traversa strada pe o trecere de pietoni de pe Şoseaua Kiseleff.

Evenimentul rutier s-a produs în jurul orei 16:30, la intersecţia Şoselei Kiseleff cu aleea de acces către Muzeul Satului. Filmul postat pe site-ul Antenei 3, în care sunt prezentate imagini de la locul accidentului, a stârnit revolta celor care au văzut câteva momente desprinse parcă dintr-un film horror. Lovită la cap şi plină de sânge, tânăra s-a zbătut momente bune între viaţă şi moarte. Se pare însă că situaţia ei i-a lăsat indiferenţi atât pe şoferiţa care a produs accidentul, cât şi pe oamenii legii din intersecţii. "Aşa sunt procedurile", ne-au motivat aceştia când le-am cerut câteva explicaţii. Astfel, în comunicatul primit de la Biroul de Presă al Poliţiei Capitalei se precizează faptul că "la ora 16:54 (cu trei minute înaintea ridicării victimei) prin zona respectivă a trecut şi coloana oficială a prim-ministrului.


Coloana oficială nu a afectat sub nici o formă procesul de asigurare a asistenţei medicale ori cercetare la faţa locului, şi nici cele două proceduri nu au afectat trecerea coloanei. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că cei trei agenţi de poliţie rutieră sosiţi la faţa locului au acţionat conform procedurilor şi normelor interne". Mai mult, comisarul Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, ne-a precizat că "poliţistul în misiune nu are voie să-şi părăsească sub nici o formă postul. Mai ales că starea fetei era critică şi se aştepta sosirea personalului medical, singurul în măsură să mişte tânăra de la locul accidentului".


INDIFERENŢA OMOARĂ OAMENI! Surse din poliţie ne-au confirmat că autoarea accidentului petrecut joi, la ora 16:30, la intersecţia Şoselei Kiseleff cu aleea de acces către Muzeul Satului este Anamaria Straus, în vârstă de 40 de ani. Aceasta a accidentat-o mortal pe studenta din Basarabia, Tatiana Duplei, care avea numai 20 de ani. Autoarea accidentului a rămas blocată la faţa locului, nefăcând nimic altceva decât să îşi mute maşina Audi A8 şi să privească zvârcolelile fetei în agonie. În Codul Rutier se arată că, în caz de accident de pe urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane, conducătorul implicat este obligat, printre altele, să transporte răniţii la cea mai apropiată unitate sanitară, în lipsa altor mijloace de transport, după care să revină imediat la locul accidentului. Anamaria Straus este cunoscută în special în lumea afacerilor duty-free, dar şi în cea automobilistică. Mai face afaceri cu pietriş, produce filme şi se ocupă şi de publicitate. Este parteneră de afaceri cu fiul lui Pavel Lăscuţ, fost director al Vămilor. Firma Heinrig, care se ocupă cu vânzarea produselor în regim duty-free, are sediul în Zona Liberă din Constanţa. Silviu Preoteasa, unul dintre colaboratorii lui Straus atât din firma care se ocupă cu duty-free, cât şi la Midocar, dealerul Volkswagen în România, este membru în consiliul director al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile alături de Călin Popescu Tăriceanu, care este şi preşedinte de onoare. Heinrig a fost implicată şi în scandaluri imobiliare cu vile ieftine de la RAPPS în 2007.


În timpul guvernării PSD, Midocar a câştigat contracte de zeci de milioane de euro cu Ministerul de Interne, SRI, SIE sau MApN pentru maşini, iar tratativele pentru securizarea graniţelor (scandalul Frontiera) s-au purtat la sediul Midocar Consulting, Sandu Georgescu fiind consultant în proiect. Aşa se explică şi reacţia autorităţilor rămase parcă fără grai!




 

Legislaţie

ATRIBUŢIILE POLIŢISTULUI. În caz de accidente rutiere, agentul identifică locul accidentului, asigură zona producerii accidentului şi ia măsuri de fluidizare a traficului şi de desfăşurare a acestuia în condiţii de siguranţă. Identifică toate persoanele implicate în accidentul de circulaţie (autor, victimă, martori oculari). Ridică de la faţa locului eventualele mijloace materiale de probă. Elaborează schiţa locului accidentului şi procesul verbal de cercetare la faţa locului în care sunt consemnate primele informaţii despre modul cum s-a produs accidentul, persoanele care au fost implicate şi despre vătămările corporale suferite de victime. Administrează toate probele necesare finalizării dosarului de cercetare penala privind accidentul rutier si îl înaintează Parchetului de pe lângă judecătoria sectorului pe raza căruia s-a produs evenimentul rutier pentru a dispune asupra soluţiei.

  • Nicoleta Crăciun

 


sursa Antena3

×
Subiecte în articol: observator