x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lovitură grea pentru patronii din Centrul Vechi. Afacerile care funcţionează în clădirile cu bulină roşie ar putea fi închise

Lovitură grea pentru patronii din Centrul Vechi. Afacerile care funcţionează în clădirile cu bulină roşie ar putea fi închise

11 Oct 2013   •   15:35
Lovitură grea pentru patronii din Centrul Vechi. Afacerile care funcţionează în clădirile cu bulină roşie ar putea fi închise

Farmaciile, barurile, restaurantele şi cinematografele din clădirile cu bulină roşie ar putea fi închise. Prevederea este inclusă într-un proiect de lege care a intrat deja în dezbatere în comisiile din Parlament.

Deputaţii cer retragerea imediată a autorizaţiei de funcţionare a firmelor respective, pe motiv că pun în pericol vieţile oamenilor.

Specialiştii susţin că semnalizarea cu bulină roşie a clădirilor cu risc seismic nu a avut efectul scontat pentru că ritmul de consolidare a acestor imobile a fost mult prea lent. Având în vedere pericolul, deputaţii vor să interzică funcţionarea farmaciilor, restaurantelor şi a altor localuri în cădiri cu risc de prăbuşire.

Aprobarea proiectului de lege ar însemna o lovitură grea în special pentru patronii barurilor şi restaurantelor din Centrul Vechi. Aici, aproape 80 la sută dintre clădiri sunt în clasele I şi a II-a de risc seismic.

O nouă replică puternică după ultimul cutremur mare din Vrancea este exclusă, dă asigurări Gheorghe Mărmureanu. Directorul onorific al Institutului de Fizică a Pământului spune că seismul de duminică a fost mai puternic decât s-a anunţat oficial.

În urmă cu câteva zile, un cutremur de 5,5 s-a produs în Vrancea şi a fost simţit şi la Bucureşti. A fost cel mai mare cutremur din ultimii 4 ani, însă nu a produs pagube.  

×
Subiecte în articol: centrul vechi afaceri bulina rosie