x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lucian Bolcaş, propus pentru funcţia de judecător al CCR, în locul Iuliei Motoc

Lucian Bolcaş, propus pentru funcţia de judecător al CCR, în locul Iuliei Motoc

de Veronica Micu    |    11 Dec 2013   •   10:33
Lucian Bolcaş, propus pentru funcţia de judecător al CCR, în locul Iuliei Motoc

Lucian Bolcaş a fost propus de Senat pentru preluarea funcţiei de judecător al Curţii Constituţionale a României, în locul Iuliei Motoc. Aceasta din urmă urmează să depună jurământul ca judecător la CEDO pe 18 decembrie.

"E măgulitoare propunerea făcută de colegii mei. pentru orice jurist este o încununare a întregii sale cariere. Eu sunt un om care mi-am iubit şi îmi iubesc profesia, poate mai mult decât s-ar aştepta cineva să creadă. Pentru mine e un lucru deosebit şi mă emoţionează", a declarat Lucian Bolcaş în cadrul unei emisiuni TV.

"Va fi un lucru constructiv ce trebuie făcut. Trebuie regândite o serie întreagă de lucruri. Mă bazez pe un principiu al continuităţii, de păstrare a unor lucruri extraordinar de bune ce s-au făcut de la începutul existenţei CCR. În ceea ce priveşte poziţia oamenilor de la CCR, cred că cel mai mult contează şi valorează poziţia lor profesională. Este adevărat că CCR e un oragnism politico-juridic, dar, în primul rând, respectul faţă de Constituţia României mi se pare un lucru esenţial", a mai spus Bolcaş.

Antonescu: Susțin desemnarea lui Lucian Bolcaș la CCR

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că este de acord cu propunerea ca avocatul Lucian Bolcaș să fie numit judecător la Curtea Constituțională. "E o personalitate cunoscută și recunoscută în lumea juridică, un om cu o îndelungată și multiplă experiență în această zonă, e un om care de o bună bucată de vreme se află în afara politicii", a spus Antonescu.

El a adăugat că se va consulta și cu colegii de partid, dar personal este dispus să susțină această propunere.


×