x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lucrări de 8,5 milioane de euro la Arcul de Triumf

Lucrări de 8,5 milioane de euro la Arcul de Triumf

de Monica Andrei Capatos    |    16 Dec 2009   •   00:00

Consilierii generali au aprobat proiectul privind consolidarea şi restaurarea Arcului de Triumf, care va costa 8,5 milioane de euro, banii fiind din fonduri europene, de la bugetul de stat şi de la bugetul municipalităţii. În proiectul de hotărâre se arată că "din cauza vechimii sale şi din cauza poluării deosebit de mari pe care o suportă acest monument ca urmarea a traficului foarte intens din jurul său, piatra cu care este placat Arcul de Triumf s-a degradat şi necesită lucrări de consevare şi restaurare".

Lucrările la Arcul de Triumf vor dura 30 de luni. Nu este pentru prima dată când Arcul de Triumf intră într-un proces de restaurare, acest lucru s-a întâmplat şi pe vremea când primar general era Adriean Videanu. În decembrie 2007 s-a încheiat un protocol cu SC DD General Invest SRL, aceasta a montat schele pe Arcul de Triumf pentru prelevarea de probe care să ajute la efectuarea unor analize petrografice. În urma prelevării acestor probe şi a efectuării analizelor s-a constatat că Arcul de Triumf este curat şi amenajat, nemaifiind necesară reabilitarea lui.

Primarul Sorin Oprescu declara în iulie 2008 că Arcul de Triumf este curat şi amenajat, nemafiind necesară reabilitarea lui, iar schelele de la monument au fost dezasamblate. Probabil că între timp s-au întâmplat "multe lucruri" din moment ce se investesc atâţia bani.

×
Subiecte în articol: observator