x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lumânări aprinse, în Herăstrău, în memoria celor care au murit de SIDA

Lumânări aprinse, în Herăstrău, în memoria celor care au murit de SIDA

19 Mai 2019   •   11:10
Lumânări aprinse, în Herăstrău, în memoria celor care au murit de SIDA

Asociaţia Română Anti-SIDA organizează duminică seara, în Herăstrău, un ceremonial de aprindere de lumânări şi candele în memoria celor care au murit de SIDA.

"În a treia duminică de mai a fiecărui an, mii de comunităţi din întreaga lume se reunesc pentru a aprinde lumânări şi candele în memoria celor care au murit în urma SIDA. La noi, ritualul aprinderii lumânărilor îşi propune să aducă un omagiu colectiv românilor dispăruţi din cauza SIDA, să transmită un mesaj de încurajare copiilor şi adulţilor care trăiesc cu HIV/SIDA şi să lanseze un îndemn la prevenire şi solidaritate celorlalţi semeni ai lor. Manifestarea este, în acelaşi timp, o încercare de a mobiliza toate forţele capabile să schimbe cursul epidemiei", se arată într-un comunicat de presă al ARAS.

Potrivit sursei citate, activităţile dedicate acestei zile vor avea loc între orele 18,00 şi 20,30, în parcul Regele Mihai I (Herăstrău), intrarea dinspre bd. Charles de Gaulle. Începând cu ora 19,00, ARAS invită toate persoanele interesate să se alăture într-un scurt ceremonial de aprindere de lumânări şi desfăşurare de quilt-uri.

Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse este cea mai amplă mişcare de sensibilizare HIV/SIDA din lume, iar ARAS este asociaţia care, în 1992, a introdus în România acest tip de comemorare, prin care îşi propune nu doar să aducă un omagiu colectiv celor dispăruţi, ci şi să transmită un mesaj de încurajare celor afectaţi de HIV/SIDA şi un îndemn la prevenire pentru toţi ceilalţi. AGERPRES

×