x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lumânări pentru o viaţă furată

Lumânări pentru o viaţă furată

de Cristina Diac    |    31 Mar 2008   •   00:00
Lumânări pentru o viaţă furată

O tanara studenta a fost calcata pe culoarul unic langa politisti si nu s-a facut NIMIC! Haideti sa nu lasam acest moment sa treaca in uitare si in nepasare. ESTE TIMPUL SA ACTIONAM! PROTEJATI-NE SI PE NOI ASA CUM II APARATI PE SMECHERI! • mesaj difuzat pe internet

Vino Luni 31 martie, ora 18h00 pentru 2 minute in Piata Victoriei in fata Muzeului Antipa pentru a arunca un servetel alb in semn de protest impotriva nepasarii autoritatilor cu ocazia Summitului NATO! (simbolic - locatia va fi curatata) O tanara studenta a fost calcata pe culoarul unic langa politisti si nu s-a facut NIMIC! Haideti sa nu lasam acest moment sa treaca in uitare si in nepasare. ESTE TIMPUL SA ACTIONAM! PROTEJATI-NE SI PE NOI ASA CUM II APARATI PE SMECHERI!
  • mesaj difuzat pe internet



Kiseleff - Studenta ucisă, comemorată de colegi

 

Un grup de studenţi ai Facultăţii de Istorie din Universitatea Bucureşti au fost ieri pe Bd. Kiseleff să aprindă lumânări la locul în care joi o limuzină de lux a spulberat viaţa colegei lor, Tatiana, chiar pe trecerea de pietoni, sub privirile poliţiştilor care dirijau circulaţia.

 

Tatiana Duplei avea 20 de ani şi era studentă în anul II la Secţia Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, grupa Relaţii Internaţionale. A fost accidentată de limuzina condusă de o femeie de afaceri chiar pe trecerea de pietoni. S-a luptat cu moartea minute bune, sub ochii martorilor şi ai poliţiştilor care dirijau traficul, dar Salvarea a ajuns prea târziu. Şoferiţa vinovată, Anamaria Straus, este cercetată penal.

Colegii studentei au comemorat-o ieri la locul dramei, însoţiţi de Gheorghe Vlad Nistor, decanul Facultăţii de Istorie, şi de alte cadre didactice. “Tatiana este cetăţean al Republicii Moldova şi necesită repatriere, iar Universitatea va suporta aceste cheltuieli”, a spus decanul. Ministerul Afacerilor Externe se ocupă de formalităţi (ministrul Adrian Cioroianu este şi el cadru didactic al facultăţii). “În astfel de momente, altceva nu prea ai ce face decât să încerci cumva să ajuţi familia. Până la urmă, 1.700 de euro, cât costă repatrierea, nu este o sumă atât de mare şi Universitatea va găsi o soluţie”, a declarat Gheorghe Vlad Nistor. Vestea cumplită a fost comunicată familiei prin secretariat în cursul zilei de vineri. “Mama fetei a fost sunată de noi. A rămas minute bune fără reacţie, deşi nu i s-a spus direct, ci iniţial i-am spus că e în comă”, mai spune decanul.

PRIETENI. Printre studenţii care au participat ieri la tristul moment a fost şi Alexandra Avram, colega de cameră a Tatianei în căminele din Brâncoveanu. Alexandra a povestit despre ultima zi a Tatianei, curmată atât de brusc pe o trecere de pietoni: “Era o zi ca oricare alta. Ne-am uitat la un film, şi Tatiana a plecat să se întâlnească cu nişte prietene, apoi cu sora ei. Nu ştiu despre ce prietene era vorba, dar, din câte am aflat, nu a mai ajuns să se întâlnească cu nimeni. Seara a venit la noi în cameră un domn de la Poliţia Rutieră, care încerca să o localizeze pe sora ei.

Ne-a spus doar că a avut loc un accident şi că este la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Nu ne-a spus nimic şi a lăsat doar datele de contact. Am plecat la Spitalul Floreasca, unde am discutat cu medicul care s-a ocupat de caz şi acesta ne-a spus că Tatiana a murit. Sora ei a fost localizată abia a doua zi prin secretariat. Aşteptăm şi noi rezultatele anchetei, prea multe detalii nu ştim.”


 




Azi, am vazut un om pe moarte”, povesteste politistul ajuns acasa. "Si, tu ce-ai facut?”, il intreaba nevasta, mama, tatal. "Eram cu spatele, dirijam circulatia. Eram in misiune”, spune politistul. Apoi casca, obosit de greutatea zilei. N-are nici un simptom de remuscare. Era in misiune. "Azi, am vazut un om pe moarte”, spune jurnalistul, intrand pe usa casei sale. "Si, tu ce-ai facut?”, il intreaba curios unul dintre-ai sai. "Eram cu fata la el, filmam”, povesteste jurnalistul. "Imi faceam meseria”, adauga el, ca o scuza, dar nu e scuza, e un soi de mandrie cruda, "ce job plin de adrenlina am, m-am obisnuit sa vad morti, sange, creier si nu mai am nici o tresarire”… "Azi am vazut un om pe moarte”, poveste un om, trecator in acea dupa-amiaza prin zona Kiseleff.

"Si, tu ce-ai facut?”, il intreaba cei din jur. "Strigam la altii sa-l ajute!”, raspunde el plin de naduf. "Nu era treaba mea, era a lor!”, se scuza el si vrea sa creada, din tot sufletul, ca a facut totusi tot ce i-a stat in putere… "Azi, am vazut un om pe moarte”, spune Dumnezeu ingerilor sai. "Si, Tu ce-ai facut?”, il intreaba ingerii. "Am stat acolo, linga el, si l-am tinut de mina. I-am vorbit si i-am mangaiat fruntea. L-am ajutat sa nu se simta singur”. "Si, oamenii din jur ce-au facut?”, vor sa stie ingerii. "Oamenii din jur?”. Dumnezeu ofteaza. "Oamenii din jur erau prea ocupati sa se certe intre ei”…




×
Subiecte în articol: observator