x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lumea interlopa - Un nou invinuit in dosarul Camataru

Lumea interlopa - Un nou invinuit in dosarul Camataru

11 Aug 2004   •   00:00

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala impotriva lui Alexandru Barbu, zis "Pelicanu", in dosarul fratilor Camataru.

El este acuzat ca prin declaratii mincinoase ar fi incercat sa ii ofere lui Sile Camataru un alibi fals in legatura cu o infractiune de sechestrare adusa de procurori cunoscutului interlop bucurestean. In aceeasi situatie se afla si manelistul Vali Vijelie, invinuit de marturie mincinoasa inca din luna mai.

MINCIUNI. Potrivit anchetatorilor, Barbu ar fi mintit cand a declarat ca Sile Camataru a fost la nunta lui, in noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003. Procurorii l-au acuzat pe Sile Camataru ca in noaptea cu pricina, alaturi de alti sase complici, l-ar fi sechestrat pe cetateanul israelian Shaul Peleg si l-ar fi talharit, spunand ca sunt lucratori de politie. Interlopii ar fi luat de la Peleg 13.000 de dolari, 20 de milioane de lei, bijuterii si ustensile speciale pentru determinarea calitatii pietrelor pretioase. In apararea sa, Sile Camataru a prezentat, se pare, casete video care atesta ca a fost la nunta prietenului sau Barbu. Aceste filmari urmeaza sa fie expertizate de specialisti pentru stabilirea autenticitatii lor. Cunoscutul interlop a fost arestat preventiv la inceputul lunii mai 2004 pentru mai multe infractiuni de talharie, lipsire de libertate si constituirea unui grup infractional organizat. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator