x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România

de Carmen Anghel    |    10 Apr 2012   •   09:48

Ca in fiecare an, pentru a spori bucuria clerului si credinciosilor de Sfintele Pasti, in seara zilei de sambata, 14 aprilie 2012, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, delegatia Patriarhiei Romane condusa de catre Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, va aduce Lumina Sfanta de la biserica Sfantului Mormant din Ierusalim cu un avion special, informeaza biroul de presa al Patriarhiei Romane.

Lumina Sfanta va fi oferita la slujba de Inviere (orele 24:00) de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel clerului si credinciosilor prezenti la Catedrala patriarhala.
Protoieriile din Arhiepiscopia Bucurestilor si alte eparhii ale Patriarhiei Romane sunt invitate sa trimita delegati la Aeroportul International Henri Coanda in seara zilei de 14 aprilie 2012, in jurul orelor 18:30, pentru a primi Lumina Sfanta de la Ierusalim si a o oferi preotilor si credinciosilor.

De la Aeroportul International Henri Coanda, avionul special va duce Lumina Sfanta la Suceava, Cluj-Napoca, Satu-Mare si pentru clerul si credinciosii din nordul tarii. Reprezentantii eparhiilor Patriarhiei Romane din nordul tarii sunt asteptati la aeroporturile din Suceava (in jurul orelor 19:30), Cluj-Napoca (in jurul orelor 20:30) si Satu-Mare (in jurul orelor 21:30).

×