x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România sâmbătă seară

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România sâmbătă seară

01 Mai 2013   •   12:32
Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România sâmbătă seară
Sursa foto: familiaortodoxa.ro

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România sâmbătă, 4 mai, de o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor Varsanufie Prahoveanul, care urmează să sosească pe Aeroportul "Henri Coandă" în jurul orei 19,00.

"Ca în fiecare an, pentru a spori bucuria clerului şi credincioşilor de Sfintele Paşti, în seara zilei de sâmbătă, 4 mai, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de către Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special. Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (ora 24,00) de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală", se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul ţării sunt invitate să trimită delegaţi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă - salonul oficial în seara zilei de 4 mai, în jurul orei 19,00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi preoţilor şi credincioşilor.

De la aeroport, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu Mare - cu escală la Cluj-Napoca - şi Timişoara pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din nordul ţării.

×