x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lumina Sfântă de la Ierusalim - adusă cu un avionul în România

Lumina Sfântă de la Ierusalim - adusă cu un avionul în România

04 Mai 2013   •   20:30
Lumina Sfântă de la Ierusalim - adusă cu un avionul în România

 Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost adusă în România, sâmbătă seară, cu un avion special care a aterizat la ora 19.40 pe Aeroportul "Henri Coandă" din Capitală, de unde va fi dusă în ţară, pentru a fi oferită credincioşilor în noaptea de Înviere.

Delegaţia Patriarhiei Române care a adus Lumina din Israel a fost condusă de Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor - informează Mediafax, pe site-ul său.

"Este al cincilea an consecutiv în care cu binecuvântarea Patriarhului Biericii Ortodoxe Române aducem Lumina Sfântă de la Ierusalim în România", a afirmat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

De la aeroport, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă în ţară şi cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu Mare (cu escală în Cluj-Napoca) şi Timişoara.

Potrivit Patriarhiei, Lumina Sfântă va fi oferită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la slujba de Înviere (ora 24.00), clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

×