x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lunca Dunării: hărţi de risc

Lunca Dunării: hărţi de risc

23 Oct 2008   •   00:00

Proiectul “Danube Flood Risk – Cartografierea zonelor de risc la inundaţii în Lunca Dunării” a fost selectat de Comisia Europeană în cadrul celei de-a doua etape de analiză.

Urmează ca, după evaluarea ofertei finale, să primească aprobarea din partea forului european, informează Ministerul Mediului.

 România a atras în cadrul acestui proiect 17 parteneri şi observatori din alte 13 ţări europene (Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Ungaria, Germania, Italia, Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina). Proiectul va asigura bazele ştiinţifice pentru adoptarea măsurilor ecologice de protecţie împotriva inundaţiilor în Lunca Dunării, în conformitate cu cerinţele Directivei Cadru Apă şi Directivei Viituri ale Uniunii Europene. Proiectul, în valoare de 6,5 milioane de euro (din care peste 2 milioane de euro vor fi alocate României) va fi finanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională al Comisiei Europene, iar implementarea efectivă a acestuia se va desfăşura în perioada 2009-2011.

Cel mai important rezultat al cestui proiect va fi Atlasul hărţilor de risc la inundaţii pentru Lunca Dunării, care va reprezenta un instrument de bază pentru adoptarea integrată a măsurilor de reducere a riscului la inundaţii pentru ţările din bazinul Dunării, inclusiv România. Până în acest moment, în Europa, doar râurile Rin şi Elba dispun de un astfel de atlas.

×
Subiecte în articol: verde!