x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Lupu", ultimul film în care a jucat Sergiu Nicolaescu, va avea premiera în acest an

"Lupu", ultimul film în care a jucat Sergiu Nicolaescu, va avea premiera în acest an

05 Ian 2013   •   18:45
"Lupu", ultimul film în care a jucat Sergiu Nicolaescu, va avea premiera în acest an

Ultimul film în care Sergiu Nicolaescu a acceptat să joace un rol-cheie, "Lupu", va avea premiera în acest an, informează Mediafax. Drama "Lupu" este una dintre puţinele pelicule în care Sergiu Nicolaescu a acceptat să joace un rol-cheie, in regia lui Bogdan Mustaţă.

Filmul este lungmetrajul de debut al lui Bogdan Mustaţă, un regizor în vârstă de 35 de ani, care l-a ales pe maestru să joace partitura unui bătrân înţelept.

"Era foarte disciplinat şi mult mai organizat decât noi. Practic, era primul înaintea tuturor pe platou. A fost o experienţă de viaţă şi de profesie pentru noi toţi", spune Bogdan Mustaţă.

Filmul prezintă povestea lui Lupu, un adolescent singuratic, ce trăieşte într-o lume imaginară, una creată de el ca să-i fie pe plac. Tânărul o aduce în lumea lui pe Clara, fata pe care o iubeşte. Atunci când nu mai e sigur dacă ea e reală sau imaginară, simte că pierde controlul şi vrea să evadeze. Sergiu Nicolaescu joacă în film rolul unui bătrân din blocul în care locuieşte Lupu.

Proiectul a fost selecţionat în cadrul Atelierului Festivalului de la Cannes. Bogdan Mustaţă a făcut filme de televiziune în Dubai şi Vietnam şi a câştigat Ursul de Aur la Berlin pentru scurtmetrajul "O zi bună de plajă", în 2008.

×
Subiecte în articol: Sergiu Nicolaescu lupu Bogdan Mustata