x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria

MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria

07 Iul 2020   •   17:55
MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria
Sursa foto: observator.tv

Un număr de 99 de români au fost diagnosticați cu COVID-19, în Linz, Austria, anunță, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată, precizează sursa citată.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Viena, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute la data de 1 iunie a.c. în mass-media locală, referitoare la identificarea unui focar de COVID-19 în orașul Linz și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale de sănătate pentru obținerea de informații privind existența unor cetățeni români printre persoanele infectate. De asemenea, reprezentanții ambasadei au efectuat demersuri și pe lângă mediul asociativ românesc din zonă pentru informații suplimentare”, conform unui comunicat al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor susținute ale Ambasadei României la Viena, autoritățile austriece au informat că 99 cetățeni români au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu COVID-19. Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată și nici nu au fost primite solicitări de asistență consulară de către misiunea diplomatică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: austria coronavirus Covid-19