x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE a activat celula de criza în privința navigatorului răpit

MAE a activat celula de criza în privința navigatorului răpit

24 Sep 2018   •   21:30
MAE a activat celula de criza în privința navigatorului răpit

Celula de criză a MAE activată în cazul navigatorului român răpit la data de 22 septembrie de pe o navă aflată în largul apelor nigeriene continuă activitatea de coordonare a demersurilor tuturor misiunilor diplomatice implicate, din datele preliminare reieşind că starea persoanelor răpite este bună, a informat, luni, Ministerul de Externe. 

Reprezentanţii Celulei de criză se află în contact permanent cu familia cetăţeanului român. 

"Având în vedere faptul că printre persoanele răpite se regăsesc şi alţi cetăţeni străini, Celula de criză a MAE a implicat în demersurile de gestionare a cazului şi ambasadele României la Zagreb, Ljubljana şi Manila, pe lângă cele din Abuja şi Berna, care sunt în contact cu ministerele de Externe ale statelor de reşedinţă, astfel încât Celula de criză MAE coordonează în prezent un număr de cinci reprezentanţe diplomatice implicate", se arată în informarea MAE. 

Conform sursei citate, Ambasada României la Berna menţine în permanenţă legătura cu MAE elveţian, cu armatorul navei şi Ambasadele Sloveniei şi Croaţiei la Berna, iar misiunea diplomatică a României la Abuja este în contact cu autorităţile nigeriene competente. 

"Potrivit datelor preliminare obţinute de către agenţia de crewing, starea persoanelor răpite este bună. Reprezentanţii Celulei de Criză a MAE sunt în contact permanent cu familia cetăţeanului român", arată MAE. 

Celula de criză a MAE reiterează recomandarea ca abordarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestui caz. 

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, duminică, răpirea unui marinar român în atacul produs asupra unei nave sub pavilion elveţian, în largul apelor nigeriene. 

AFP informa sâmbătă că nava a fost atacată, iar presa relata că 12 dintre cei 19 membri ai echipajului au fost răpiţi. 

Duminică, autoritatea maritimă din Nigeria a precizat naţionalităţile marinarilor răpiţi: şapte sunt din Filipine şi câte unul din Slovenia, Ucraina, România, Croaţia, respectiv Bosnia-Herţegovina. AGERPRES

×