x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE: Coloana de mașini de trei kilometri la punctul de frontieră dintre Bulgaria și Grecia

MAE: Coloana de mașini de trei kilometri la punctul de frontieră dintre Bulgaria și Grecia

06 Iul 2020   •   14:41
MAE: Coloana de mașini de trei kilometri la punctul de frontieră dintre Bulgaria și Grecia

MAE a transmis, luni, că, la punctul de frontieră dintre Grecia și Bulgaria, coloana de autovehicule aflată în așteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde, la acest moment, pe o lungime de sub trei kilometri, iar timpul de așteptare este de aproximativ o oră și jumătate.

”Potrivit informațiilor comunicate de reprezentantul Consulatului General al României la Salonic, aflat la fața locului, coloana de autovehicule aflată în așteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde, la acest moment, pe o lungime de sub 3 kilometri, timpul de așteptare fiind de aproximativ 1 oră și 30 de minute. Accesul autoturismelor se realizează pe patru benzi, fiind operaționale și trei puncte de testare pentru infecția cu COVID-19. Durata procedurilor efective de verificare a documentelor și efectuarea testării este de aproximativ 3-4 minute. MAE precizează că în cursul dimineții blocajele au fost determinate și de decizia autorităților elene de a nu mai permite intrarea pe teritoriul Greciei a cetățenilor sârbi”, a transmis MAE într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, reprezentanți ai Consulatului General Salonic sunt prezenți și luni în punctul de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii români primesc asistență consulară, dacă este cazul.

”Ministerul Afacerilor Externe continuă să urmărească îndeaproape evoluțiile cu privire la tranzitul cetățenilor români prin punctul de trecere al frontierei Kulata – Promachonas și continuă dialogul cu autoritățile elene pentru identificarea de soluții necesare reducerii timpului de așteptare și prevenirea unor astfel de situații în perioada următoare. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menționează că autoritățile elene competente pot modifica fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs”, se mai arată în comunicat.

Totodată, pentru a evita timpi suplimentari de așteptare la frontieră, Ministerul Afacerilor Externe subliniază că este important ca cetățenii români să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form) disponibil la adresa https://travel.gov.gr, cu cel puțin 48 de ore anterior deplasării, și să obțină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontier, în format digital sau tipărit.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mae frontieră bulgaria grecia