x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE, despre cazul jurnalistului Attila Biro: A fost reţinut în Bulgaria pentru verificări; ulterior a fost eliberat

MAE, despre cazul jurnalistului Attila Biro: A fost reţinut în Bulgaria pentru verificări; ulterior a fost eliberat

14 Sep 2018   •   10:14
MAE, despre cazul jurnalistului Attila Biro: A fost reţinut în Bulgaria pentru verificări; ulterior a fost eliberat

Ambasada României la Sofia are în atenţie cazul cetăţeanului român reţinut în cursul nopţii de joi spre vineri pe teritoriul Republicii Bulgaria şi a efectuat, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

De asemenea, o echipă consulară mobilă din cadrul ambasadei s-a deplasat în localitatea în care se află cetăţeanul român pentru a acorda asistenţă. În urma demersurilor întreprinse de echipa consulară mobilă, autorităţile bulgare au informat că cetăţeanul român a fost reţinut pentru verificări, întrucât acesta era într-o zonă aflată în atenţia autorităţilor din această ţară. După efectuarea verificărilor, cetăţeanul român a fost eliberat, precizează MAE.

Reprezentanţii misiunii diplomatice i-au oferit acestuia asistenţă consulară în relaţia cu autorităţile locale, inclusiv prin asigurarea traducerii, mai arată Ministerul român de Externe.

Potrivit sursei citate, Ambasada României la Sofia continuă monitorizarea situaţiei, fiind în contact cu autorităţile bulgare.

Rise Project România a publicat, în noaptea de joi spre vineri, pe pagina oficială de Facebook, informaţia că jurnalistul Attila Biro şi un coleg bulgar au fost reţinuţi de poliţie. Cei doi se aflau lângă localitatea Pernik, "unde subiecţii unei investigaţii încercau să ardă documente legate de o fraudă cu fonduri europene", mai precizează Rise Project România. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ministerul afacerilor externe