x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE recomandă românilor evitarea oricărei deplasări spre Kiev

MAE recomandă românilor evitarea oricărei deplasări spre Kiev

19 Feb 2014   •   12:16
MAE recomandă românilor evitarea oricărei deplasări spre Kiev

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Ucrainei să evite prezenţa în zonele în care se desfăşoară manifestaţii.

Potrivit unui comunicat al MAE, "având în vedere recentele evenimente violente din centrul Kievului, soldate cu victime, MAE recomandă insistent cetăţenilor români să nu participe la aceste acţiuni. Atenţionarea este valabilă îndeosebi pentru zonele centrale ale oraşului Kiev (Piaţa Independenţei, bulevardul Hresciatik, stadionul Dinamo), dar şi pentru alte localităţi în care se desfăşoară sau se pot declanşa manifestaţii asemănătoare".

De asemenea, MAE recomandă cetăţenilor români să evite orice deplasare spre Kiev, având în vedere că începând de miercuri, ora 00.00, accesul în oraş este restricţionat pentru toate mijloacele de transport, iar transportul urban subteran - metroul - este suspendat de marţi, de la ora 16,.0.

Potrivit unui bilanţ al Ministerului ucrainean al Sănătăţii, 25 de persoane şi-au pierdut viaţa după reizbucnirea violenţelor marţi la Kiev. 241 de persoane, între care 79 de poliţişti şi cinci jurnalişti, au fost rănite.

×