x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE român, lăsat în ceață de autoritățile germane

MAE român, lăsat în ceață de autoritățile germane

09 Iun 2020   •   20:32
MAE român, lăsat în ceață de autoritățile germane

Autoritățile locale germane nu au notificat ambasada cu privire la infectarea cu SARS-CoV2 a cinci cetățeni români, minori, elevi ai unei școli din districtul Spandau, Berlin, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară, anunță MAE.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Berlin, s-a autosesizat în urma informațiilor despre caz, apărute în mass-media.

Reprezentanții Ambasadei au contactat conducerea instituției de învățământ, însă aceasta nu a oferit informații medicale sau de contact până la acest moment, invocând rațiuni de protecție a datelor personale.

De asemenea, Ambasada României la Berlin a intrat în contact și cu Autoritatea locală pentru Sănătate, care a răspuns că este de așteptat ca primirea unor informații suplimentare celor deja cunoscute public să dureze, dat fiind că investigarea situației medicale este încă în curs.

Ambasada României la Berlin monitorizează cu prioritate situația şi menţine legătura cu autorităţile locale competente, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situația o va impune.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mae roman