x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE: Un cetăţean român aflat pe nava de croazieră Westerdam a fost îmbarcat către România

MAE: Un cetăţean român aflat pe nava de croazieră Westerdam a fost îmbarcat către România

14 Feb 2020   •   21:47
MAE: Un cetăţean român aflat pe nava de croazieră Westerdam a fost îmbarcat către România

Un cetăţean român care se afla la bordul navei de croazieră Westerdam, care a acostat în Regatul Cambodgiei, a fost îmbarcat din Pnom Penh către România, iar alţi 8 cetăţeni români vor rămâne la bordul navei Westerdam, informează MAE.

Conform sursei citate, membrii echipajului, inclusiv cei 8 cetăţeni români, vor rămâne la bordul navei Westerdam.

MAE precizează că toţi pasagerii şi membrii echipajului au fost supuşi testelor medicale, acestea infirmând existenţa vreunui caz de infectare cu coronavirus.

"Cu privire la situaţia cetăţenilor români aflaţi la bordul navei de croazieră Westerdam care a acostat în Regatul Cambodgiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu datele obţinute de către reprezentanţii Ambasadei României la Hanoi (acreditată şi pentru Cambodgia) de la autorităţile locale, toţi pasagerii şi membrii echipajului au fost supuşi testelor medicale, acestea infirmând existenţa vreunui caz de infectare cu coronavirus. La acest moment, pasagerii sunt transferaţi în capitala Cambodgiei, Pnom Penh, de unde vor fi îmbarcaţi pe diferite linii aeriene în vederea revenirii în ţările de domiciliu, respectiv de reşedinţă, costurile aferente transportului internaţional urmând a fi suportate de către proprietarul vasului de croazieră. Până la acest moment, un cetăţean român a fost îmbarcat din Pnom Penh către România", afirmă aceeaşi sursă.

MAE susţine că Ambasada României la Hanoi menţine legătura în permanenţă cu autorităţile competente implicate în gestionarea situaţiei şi va acorda asistenţă consulară, în limita competenţelor legale, dacă situaţia o va impune.

Nava de croazieră americană, căreia i s-a interzis să acosteze în cinci porturi din Asia, de teama de epidemiei de coronavirus, a ajuns joi în Cambodgia, unde pasagerii săi au putut debarca în sfârşit, a informat AFP şi DPA.

Cei 1.455 de turişti aflaţi la la bordul pachebotului de lux Westerdam s-au îmbarcat pe 1 februarie în Hong Kong, unde au fost depistate circa 50 de cazuri de Covid-19, apoi urmau să îşi continue călătoria spre Japonia. Cu toate acestea, de teama epidemiei care a făcut deja peste 1.300 de victime, în principal în China continentală, a fost interzisă acostarea pachebotului în arhipelagul nipon, apoi în Taiwan, în Filipine, pe insula americană Guam şi în sfârşit în Thailanda. Miercuri, premierul cambodgian, Hun Sen, a decis să permită navei să acosteze în portul Sihanoukville (sud).

AGERPRES

×